Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

Na výstavišti začíná strojírenský veletrh, má přilákat až 60 tisíc lidí. Policie řídí dopravu

Až 60 tisíc návštěvníků má v následujících čtyřech dnech projít branami brněnského výstaviště. Důvodem je v úterý startující 65. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu. Policisté upozorňují na hustou dopravu v okolí výstaviště, kterou budou koordinovat posílené hlídky.

Policie bude koordinovat dopravu každý den

Brněnští policisté se připravili na start 65. ročníku strojírenského veletrhu, který má do areálu brněnského výstaviště v následujících čtyřech dnech přilákat až 60 tisíc návštěvníků.

Posílené hlídky policistů budou každý den usměrňovat dopravu v okolí. „Příjezd a parkování účastníků veletrhu totiž negativně ovlivní hustotu provozu v Brně. Řidiči by se proto v okolí brněnského výstaviště měli připravit na zdržení, nebo volit alternativní trasy. Zejména na příjezdu od dálnice D1 policisté očekávají, že se směrem k Pisáreckému tunelu mohou tvořit kolony,“ upozornil mluvčí policistů David Chaloupka.

Policisté žádají řidiče, kteří jedou na veletrh, aby se na D1 včas řadili do pravého jízdního pruhu a levý pruh nechali průjezdný pro řidiče, kteří za tunelem pokračují v jízdě Žabovřeskou ulicí.

Řidiči mohou parkovat na vyhrazených plochách v areálu a v parkovacím domě

Návštěvníci veletrhu mohou k parkování využít vyhrazené vhodné parkovací plochy, ke kterým se dostanou branou číslo 3, nebo bývalými branami číslo 7 a 8. Řidiči mohou parkovat i v parkovacím domě Expoparking.

„Upozorňujeme také na dopravní omezení v ulici Bauerova, parkování tam není možné z důvodu probíhající stavby. Řidiči v Bauerově ulici by neměli zapomínat ani na vytvoření vhodného prostoru pro výjezd hasičů, kteří zde mají stanici. Pro usnadnění parkování je vhodné sledovat stránky veletrhu, kde budou zveřejněny aktuální informace o zaplnění parkovišť. Všechny řidiče žádáme o respektování pokynů policistů, kteří budou v exponovaných místech a časech usměrňovat dopravu i parkování,“ uzavřel Chaloupka.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením BVV

Štítky doprava, veletrh, Mezinárodní strojírenský veletrh, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na výstavišti začíná strojírenský veletrh, má přilákat až 60 tisíc lidí. Policie řídí dopravu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.