Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

Na trati mezi Brnem a Přerovem čeká na cestující výluka. Místo vlaku pojedou dva týdny autobusem

Kvůli opravám nepojedou mezi Brnem a Přerovem od 7. do 21. října vlaky, místo nich cestující využijí autobusy. Rychlíky společnosti RegioJet , který na trase jezdí, zastaví nejprve v Hulíně, pak v Kojetíně. Autobusy pojedou buď přímo, nebo se zastávkami ve Vyškově a Kojetíně.

Kvůli opravám tratě nepojedou mezi Brnem a Přerovem od pondělí 7. října do pondělí 21. října vlaky a cestující budou vozit autobusy. Výluka se dotkne rychlíkových linek z Brna do Ostravy a z Brna do Olomouce a také osobních vlaků mezi Nezamyslicemi a Přerovem, vyplývá z informací, které rozeslala společnosti Kordis JMK.

Rychlíky do Ostravy, které provozuje RegioJet, budou mít od 7. do 12. října výchozí a cílovou stanici v Hulíně a autobusy budou jezdit mezi Brnem a Hulínem, uvedl dopravce na svém webu. Část autobusů pojede mezi Brnem a Hulínem bez zastávky, část zastaví ve Vyškově a Kojetíně. Časové polohy spojů jsou k dispozici ve výlukovém jízdním řádu na webu dopravce. Od 13. do 21. října pojedou náhradní autobusy mezi Brnem a Kojetínem a taktéž část pojede přímo a část zastaví ve Vyškově. I pro tuto část výluky má dopravce k dispozici výlukový jízdní řád.

Železničáři hledají zhotovitele prvního úseku rychlotratě mezi Brnem a Přerovem. Stavba začne do roka

Modernizace trati mezi Brnem a Přerovem, konkrétně v prvním úseku mezi Nezamyslicemi a Kojetínem začne v polovině roku 2025 a potrvá do 2028. Přibude druhá kolej, rychlost vlaků se zvýší na 200 kilometrů za hodinu a vzniknou nové zastávky i tunel....

Rychlíky z Brna do Olomouce a stejně tak osobní vlaky mezi Vyškovem a Přerovem zajišťují České dráhy. Náhradní autobusy budou pendlovat mezi Brnem a Nezamyslicemi a zastaví ve Vyškově a Ivanovicích na Hané, osobní vlaky nahradí autobusy v celé trase podle výlukového jízdního řádu, který platí do 16. října. Od 17. do 21. října platí jiný výlukový jízdní řád. Změna se dotkne osobních vlaků, které nahradí autobusy pouze v úseku z Vyškova do Nezamyslic.

Přestože trať z Brna do Přerova je spojnicí druhého a třetího největšího města v zemi Ostravy, zůstává jednokolejná a vícedenní výluky se na ní odehrávají několikrát za rok. Dvoukolejná bude podle plánů Správy železnic nejdříve v roce 2032.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením ČD

Štítky železnice, výluka, Jihomoravský, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na trati mezi Brnem a Přerovem čeká na cestující výluka. Místo vlaku pojedou dva týdny autobusem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.