Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Do účastníků brněnské cyklojízdy opakovaně najížděl řidič auta. Případ vyšetřují policisté

Během brněnské cyklojízdy, které se zúčastnilo asi stři sta lidí, najížděl řidič mercedesu opakovaně do cyklistů. Událost se obešla bez zranění, ale jednomu z pořadatelů muž přejel kolo. Policie nyní případ vyšetřuje. Cyklojízda má každoročně upozornit na potřebu bezpečnějších podmínek pro cyklisty v Brně.

Do účastníků letošní brněnské cyklojízdy, kterých se sešlo 22. září okolo tří set, najížděl opakovaně řidič mercedesu. Nikomu se nic nestalo, jednomu z pořadatelů ovšem přejel muž kolo. „Policisté událost vyšetřují a zjišťují okolnosti,“ řekl novinářům policejní mluvčí Petr Vala. Incident se stal na Kolišti blízko křižovatky s Křenovou ulicí směrem k Vaňkovce.

„Organizátoři cyklojízdy předali policistům snímky, videozáznam a také kontakt na jedenáct svědků,“ řekl  Michal Šindelář ze spolku Brno na kole.

Cyklojízdy jsou v Brně v září každoroční tradicí, obvykle se jich účastí několik set lidí včetně rodičů s dětmi. Jde o řádně nahlášenou a povolenou akci, která řidiče obvykle zpomalí o několik minut. V minulosti se žádné incidenty s řidiči nestávaly.

Stovky cyklistů projely ulicemi Brna. Účastníci vyjížďky tak oslavili Mezinárodní den bez aut

Mezinárodní den bez aut tradičně připadá na 22. září. Letos se tento den brněnští cyklisté rozhodli oslavit společnou cyklojízdou. Během nedělního odpoledne projely centrem Brna stovky jezdců na bicyklech, ti se tak snažili poukázat na...

„Tentokrát však řidič najížděl do účastníků opakovaně. Dvakrát si tímto způsobem vynucoval prostor, aby mohl cyklojízdu předjet. Naši pořadatelé ho vždycky obestoupili, aby do účastníků nemohl najíždět,“ popsal incident Šindelář. Podle něj nebyl nikdo zraněn, ale jednomu pořadateli vjel řidič na kolo a způsobil mu škodu.

Cyklojízda je happeningem, jehož cílem je poukázat na množství lidí, kteří po Brně jezdí na kole. Zároveň je jejich dlouhodobou snahou přimět politiky, aby věnovali více práce a peněz tvorbě cykloopatření, která poskytnou cyklistům a dalším zranitelným účastníkům dopravy bezpečnější prostor.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením webu Brno na kole

Štítky PČR, policie, doprava, cykloturistika, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Klimeš

Došlo k omezování účastníka silničního provozu autoři? Jeli cyklisti v řadě za sebou, a nebo blokovali šíři vozovky?

Dnes, 22:24Odpovědět

Do účastníků brněnské cyklojízdy opakovaně najížděl řidič auta. Případ vyšetřují policisté  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.