Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

Silničáři museli uzavřít část Bauerovy ulice v Brně. Praskl vodovod, opravy potrvají měsíc

Kvůli havárii vodovodu v Bauerově ulici v Brně je výrazně omezena doprava na městském okruhu. Opravy potrvají zhruba měsíc a uzavřený pruh směrem ke Zvonařce způsobuje výrazné dopravní komplikace. Řidiči musí místo objíždět, zejména ve špičkách se tvoří dlouhé kolony.

Kvůli havárii vodovodu v Bauerově ulici v Brně je výrazně omezena doprava v jižní části velkého městského okruhu. Kvůli stavebním pracím se zde dlouhodobě jezdí jen jedním pruhem v každém směru a nyní je zde uzavřený pruh ve směru ke Zvonařce, tedy pruh blíže k řece. „Havárie se stala už v pondělí. Nakonec se ukázalo, že poškození je natolik rozsáhlé, že předběžný odhad délky oprav a uzavírky je jeden měsíc“, řekl mluvčí magistrátu Filip Poňuchálek.

Uzavření jízdního pruhu tak činí značné komplikace řidičům. Ti totiž musejí místo objíždět na Mendlovo náměstí po Křížkovského ulici. Na této objízdné trase se tvoří, zejména v době dopravní špičky, dlouhé kolony. Ti, kteří míří na Poříčí či dále ke Zvonařce, mohou u čtvrté brány výstaviště přejet na most, který překlenuje okružní křižovatku a pokračovat dále, je zde vyhrazený jeden pruh pro každý směr jízdy. Kvůli tomu však není možné najet do Bauerovy ulice od čtvrté brány výstaviště z Křížkovského ulice. Kvůli tomu také okružní autobusová linka 84 vynechává zastávku Velodrom a od zastávky Křížkovského najíždí do Bauerovy ulice a zastaví až v Pisárkách.

Měsíční doba trvání oprav je zatím předběžným odhadem a může se změnit. Bauerova ulice je v současnosti úzkým hrdlem městského okruhu. V celé délce jsou v provozu místo čtyř pruhů jen dva kvůli její přestavbě, která má být hotová do konce roku. Ve dvou pruzích je vedený provoz ve východním pokračování ulice a v navazující ulici Poříčí až k Uhelné kvůli stavbě protipovodňových opatření. Tyto práce by měly skončit až příští rok v dubnu.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Tran Anh Tuan

Štítky doprava, havárie, vodovod, uzavírka, voda, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

ať radnice s bílou paní zavřou celý Brno...

Úterý, 3. září 2024, 14:05Odpovědět

Silničáři museli uzavřít část Bauerovy ulice v Brně. Praskl vodovod, opravy potrvají měsíc  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.