Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Nehoda dvou kamionů uzavřela dálnici D1 u Brna. Jeden z nich převážel desítky tisíc litrů nafty

Nehoda dvou nákladních automobilů dnes po druhé hodině na hodinu uzavřela dálnici D1 na 177,5 kilometru ve směru na Prahu. Podle prvotních informací policie řidič cisterny nedobrzdil za pomaleji jedoucím kamionem a vrazil do něj zezadu.

Policisté začali dopravu odklánět na sjezdu 178 u Ostrovačic přes Říčany a Domašov, zpět na dálnici se mohli řidiči vracet u Devíti křížů. Krátce před třetí hodinou byl zprovozněn jeden z pruhů, na dálnici se ale vytvořila několik kilometrů dlouhá kolona. Ve stejnou dobu auto na D2 srazilo chodce, uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Cizince přímo na dálnici srazila dodávka s cizí poznávací značkou. „Řidič měl negativní dechovou zkoušku, okolnosti střetu jsou předmětem šetření," doplnil mluvčí. Po dvou a půl hodinách byl na D2 zprovozněn jeden pruh.

Při nehodě kamionů na D1 se jeden člověk zranil. „Na místě jsme ošetřili muže středního věku a k vyloučení středně těžkých zranění jsme jej převezli do Fakultní nemocnice Brno," uvedl mluvčí jihomoravských záchranářů Lukáš Dvořáček pro ČTK.

Cisterna, která narazila do kamionu jedoucího před ní, převážela naftu. „Provoz na D1 bude ovlivněný několik hodin. Je nutné přečerpat desítky tisíc litrů nafty z cisterny," uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Od šesti hodin proto byla dálnice kvůli přečerpávání nafty znovu uzavřena, před sjezdem na Ostrovačice se tvořily dlouhé kolony.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením HZS JMK

Štítky Brno, dálnice, nafta, D1, cisterna, nehoda, doprava, Ostrovačice, Říčany, Domašov, kolona

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehoda dvou kamionů uzavřela dálnici D1 u Brna. Jeden z nich převážel desítky tisíc litrů nafty  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.