Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

VIDEO: Motorkář se řítil vysokou rychlostí po dálnici, v obou rukách držel mobil

Motorkář na dálnici D1 u Rousínova šokoval policisty, když ve vysoké rychlosti držel oběma rukama mobil a nesledoval provoz. Na místě dostal pokutu. Měl ale štěstí, že se vyhnul nehodě, která mohla mít fatální následky.

Neuvěřitelný hazard motocyklisty minulý týden překvapil dálniční policisty z Ivanovic na Hané. Těm zůstal rozum stát nad jednáním muže za řídítky, který v sobotu dopoledne projížděl po dálnici D1 poblíž Rousínova.

„Motorkář totiž ve vysoké rychlosti držel oběma rukama mobilní telefon, přičemž vůbec nesledoval provoz před sebou. Za jeho riskantní chování zákonitě vyfasoval muž za řídítky na místě pokutu, přesto ale mohl ještě mluvit o štěstí. Tu nejvyšší cenu by totiž motocyklista mohl zaplatit při případném karambolu,“ popsal policejní mluvčí Petr Vala.

Nehody spojené s nepozorností řidiče, mívají velmi vysokou závažnost. Od ledna se zpřísnila sankce za držení telefonu při řízení. Za tento přestupek řidič nyní dostane na místě pokutu v rozmezí od 2 500 do 3 500 korun. „Ve správním řízení se může pokuta vyšplhat až na deset tisíc korun. Šofér navíc musí počítat i se čtyřbodovým ohodnocením,“ doplnil Vala.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením PČR

Štítky PČR, dálnice, D1, mobil, pokuta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

To jsou ti dárci orgánů...sebrat řidičák

Čtvrtek, 15. srpna 2024, 14:28Odpovědět

VIDEO: Motorkář se řítil vysokou rychlostí po dálnici, v obou rukách držel mobil  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.