Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Při noční nehodě u Břeclavi zahynula řidička a malé dítě. Žena patrně nedala přednost, uvedli policisté

Nehoda dvou osobních aut na křižovatce silnic u sjezdu na dálnici D2 u Břeclavi si v noci na dnešek vyžádala dva životy. Starší řidička a dívka v dětském věku zemřely na místě, čtyřčlenná posádka druhého auta vyvázla s lehkými a středně těžkými zraněními. Jednoho zraněného vrtulník převezl do nemocnice v Brně, další skončili v břeclavské nemocnici. Žena patrně nedala druhému autu přednost, uvedla policie.

Podle předběžných výsledků vyšetřování jelo BMW po hlavní silnici od Břeclavi na Hodonín. „Řidička v autě značky MG odbočovala na hlavní silnici z vedlejší silnice z Hustopečí a nedala přednost," představil pravděpodobný scénář tragické nehody policejní mluvčí Pavel Šváb.

Žena nejspíš vjela do křižovatky přímo před druhý vůz. Po střetu byla obě auta odmrštěna mimo komunikaci. Starší řidička i mladá dívka zemřely ještě před příjezdem zdravotníků, potvrdila mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Sjezd z dálnice byl kvůli vyšetřování havárie a odstraňování následků uzavřený od 0:30 do 5:45, silnice I/55 byla průjezdná kyvadlově. Záchranáři měli na místě vrtulník i velkokapacitní sanitku, řeka Bothová.

Veškeré okolnosti tragické nehody jsou i nadále v šetření, doplnil Šváb. Policisté prosí případné svědky nehody či svědky předešlé jízdy obou aut, aby se ozvali na telefonní linku 158.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Břeclav, nehoda, silnice, tragédie, zranění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při noční nehodě u Břeclavi zahynula řidička a malé dítě. Žena patrně nedala přednost, uvedli policisté  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.