Počasí dnes33 °C, zítra23 °C
Neděle 30. června 2024  |  Svátek má Šárka
Bez reklam

VIDEO: Řidič kamionu podcenil výšku mostu v Brně. V rušném provozu za asistence strážníka vycouval

Velikost svého vozidla podcenil řidič kamionu z Turecka. Zabloudil v jihomoravské metropoli a nemohl projet pod mostními oblouky v Opuštěné ulici. Jinudy se vydat nemohl, a tak zůstal stát v hustém provozu. Ze zapeklité situace mu pomohl strážník, který sám korigoval všech pět jízdních pruhů.

Ani pod jeden ze dvou mostních oblouků v Opuštěné ulici se ve středu dopoledne nevešel kamion, za jehož volantem seděl turecký řidič. Nejprve se snažil projet směrem ke Zvonařce, ale když viděl, že návěs je příliš velký, včas zacouval.

„Další úvahy ho vedly k pokusu podjet železniční trať vedlejším pruhem, kde dopravní značka uvádí jen o deset centimetrů vyšší limit pro výšku vozidla. Také tam skončily jeho snahy neúspěchem. Snadná cesta zpět se však tentokrát nenabízela,“ uvedl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

V hustém provozu zůstal obklopený projíždějícími auty a nevěděl, jak se ze spletitého problému dostat. Jeho velké štěstí bylo, že k viaduktu mířil i strážník městské policie na motorce. Hned motoristu oslovil a ten se mu omlouval, že zabloudil a nejspíš špatně odbočil.

„Osamocený člen motohlídky zvládl náročný úkol s přehledem. Řidiči kamionu umožnil vycouvat do volnějšího prostoru, a potom sám s ledovým klidem korigoval auta v pěti jízdních pruzích. Nejprve zastavil vozidla přijíždějící od Dornychu, potom nechal počkat řidiče mířící od Heršpické ulice,“ sdělil Ghanem.

Strážník si na pomoc přivolal autohlídku městské policie, ale na vytížené silnici si poradil tak rychle, že už mu kolegové stihli jen drobně asistovat při následném otáčení kamionu. Cizinec strážníkům vřele děkoval a mohl pokračovat vhodnější trasou do svého cíle.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MPB

Štítky MPB, strážníci, kamion, výška, doprava, silnice, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Řidič kamionu podcenil výšku mostu v Brně. V rušném provozu za asistence strážníka vycouval  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.