Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

U vyškovské nemocnice je nové parkoviště, přibyly tři desítky parkovacích míst

U vyškovské nemocnice přibyly tři desítky parkovacích míst u silnice, která vede k výjezdové základně záchranářů. Lokalitě by se tak mělo ulevit od řidičů hledajících volné místo. Město o tom informovalo na svém webu.

Stavba parkoviště začala loni, dělníci ji dokončili s měsíčním předstihem. Plocha vznikla v zeleném pásu nemocničního areálu u silnice vedoucí k výjezdové základně. Samotný objekt zdravotnické záchranné služby získal nový sjezd s výstražnými světly.

„Umístěná jsou při výjezdu z nového parkoviště a v obou směrech v Purkyňově ulici. Dosud nebyla přednost sanitek z areálové komunikace při někdejším vjezdu na parkoviště a na hlavní silnici nijak zajištěna,“ uvedl starosta Vyškova Karel Jurka (ODS).

Parkovacích míst je osmadvacet, z toho dvě stání poslouží pro invalidy. „Každé nové stání se počítá. K dílčímu zlepšení nezpochybnitelně dojde,“ zdůraznil Jurka.

Podél parkoviště je asfaltová obslužná komunikace a chodník ze zámkové dlažby, který město nechalo propojit se současným chodníkem podél polikliniky. Celá stavba je nyní v režimu předčasného používání. Náklady na ni byly kolem 6,6 milionu korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Vyškov

Štítky správa, automobilová doprava, auto, parkování, nemocnice, Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U vyškovské nemocnice je nové parkoviště, přibyly tři desítky parkovacích míst  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.