Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Celníci vybrali na jihu Moravy během svátku na pokutách přes 170 tisíc korun

Celníci v Jihomoravském kraji vybrali jen za středu, kdy byl státní svátek, na pokutách více než 170 tisíc korun. Od začátku roku tato částka činí téměř sedm milionů korun. V tiskové zprávě o tom informovala mluvčí celníků Lada Temňáková.

Mobilní hlídky celníků se v terénu zaměřují na kontrolu elektronických dálničních známek a vozidel v systému elektronického mýtného, také na kontrolu přepravy zboží, průvodních dokladů ke zboží a dodržování předepsaných podmínek. Při této činnosti zároveň prověřují, zda kontrolovaný člověk nebo společnost nemají u celní správy evidovaný nějaký nedoplatek.

Jen za středu takto hlídky jihomoravských celníků uložily pokuty za více než 104 tisíc korun a vybraly nedoplatky převyšující 70 tisíc korun. Většinou šlo o pokuty za nezaplacenou elektronickou dálniční známku nebo špatně nastavený počet náprav vozidla v palubní jednotce.

„Perličkou ovšem byl případ řidiče, který na místě uhradil nedoplatek ve výši 51 500 korun. 1500 korun byla pokuta za dopravní přestupek, který spáchal jako fyzická osoba a 50 tisíc korun byla pokuta za neuhrazené mýtné, kterou zaplatil z pozice jednatele společnosti provozující kontrolované nákladní vozidlo," uvedla mluvčí. Doplnila, že překvapený byl i muž cestující z Londýna do Brna, když ho po vystoupení z letadla celníci požádali o uhrazení dlužné částky 3500 korun za dopravní přestupek.

Od začátku roku jihomoravští celníci uložili 1319 pokut za přestupky týkající se elektronických dálničních známek celkem za 2,4 milionu korun. U elektronického mýtného to bylo 1663 pokut v celkové výši tři miliony korun. Na nedoplatcích vybrali 1,2 milionu korun.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Celní správa České republiky

Štítky clo, automobilová, pokuty, Jihomoravský kraj, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci vybrali na jihu Moravy během svátku na pokutách přes 170 tisíc korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.