Počasí dnes24 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Lidé v Brně se opět svezou šalinou číslo čtyři až do Obřan. Hromadnou dopravu čekají také další změny

Brněnská tramvajová linka 4, která dlouhou dobu jezdila kvůli stavbě velkého městského okruhu pouze do Husovic, se od soboty 27. dubna opět vrací na svou klasickou trasu a pojede tedy až na konečnou v Obřanech. Dopravce proto ukončí provoz výlukové autobusové linky x45 a dojde ke změně jízdních řádů linek 58, 72 a N94.

Díky posunu stavby Velkého městského okruhu na Tomkově náměstí v Brně bude po téměř deseti měsících ukončena výluka tramvajové linky 4. Od 27. dubna bude tato linka opět zajíždět až do Maloměřic a Obřan. Ve stejný den také Dopravní podnik města Brna ukončí provoz výlukové autobusové linky x45, která nahrazovala tramvajovou dopravu.

„V této souvislosti budou upraveny jízdní řády autobusových linek 58, 72 a N94. Od začátku června dojde ke změně polohy zastávky Tomkovo náměstí – nástupiště budou v obou směrech přesunuta pod most a budou bezbariérová,“ informovala v tiskové zprávě mluvčí DPMB Hana Tomaštíková.

Stejně jako tramvajová linka 4, i linka 10  po dokončení opravy tratě bude znovu zajíždět až na konečnou ke Stránské skále. Tím pádem skončí provoz autobusové linky x10, která zajišťovala náhradní dopravu k průmyslovým areálům firem Zetor a Heunisch.

Parciální trolejbusy budou jezdit přes Sadovou až do Soběšic. V budoucnu zavezou Brňany na letiště i na Slatinu

Dopravní podnik na území jihomoravské metropole otestuje využití takzvaných parciálních trolejbusů na běžné lince bez trolejového vedení. Za tímto účelem budou dohromady sloučeny trolejbusová linka 30 a autobusová linka 43. Část trasy vozidlo...

Od nadcházející soboty dojde také ke sloučení autobusové linky 43 s trolejbusovou linkou 30. Na této spojené lince budou jezdit parciální trolejbusy, které pojedou do Sadové a Soběšic na baterii. Tomaštíková zdůraznila, že tato změna přinese nejen bezemisní a tichý provoz, ale také přímé spojení do centra Králova Pole, Komína či Bystrce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DPMB

Štítky DPMB, MHD, tramvaj, šalina, autobus, omezení, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé v Brně se opět svezou šalinou číslo čtyři až do Obřan. Hromadnou dopravu čekají také další změny  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.