Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na trati mezi Tišnovem a Novým Městem na Moravě znovu jezdí vlaky. Zjistilo se, co jim ničilo kola

Mezi Tišnovem na Brněnsku a Novým Městem na Moravě na Žďársku znovu jezdí vlaky. Vyplývá to z informací Českých drah na webu. Výluka tam byla od úterý kvůli závadě na železniční trati, která způsobovala vážné poškození kol vozidel. Na trati jezdí motorové vozy Regionova.

Potíže na trati u Brna působil výškový rozdíl kolejnic. Vadný spoj poškodil kola několika vlakům

Mezi Tišnovem a Novým městem na Moravě došlo začátkem týdne k závadě na železniční trati. Vlaky měly po průjezdu úsekem poškozená kola. Pracovníci Správy železnic odhalili, že příčinou je pravděpodobně výškový rozdíl v předělu mezi dvěma...

České dráhy kvůli značnému poničení mnoha vozů rozhodly o zastavení vlakové dopravy minulé pondělí večer, následující den začaly cestující mezi oběma městy vozit autobusy. Na kolech vozů se objevily trhliny, jejichž oprava byla náročná a nákladná. Správa železnic při diagnostice trati posléze zjistila, že problémy způsoboval patrně výškový rozdíl mezi dvěma kolejnicemi. Na části tratě totiž není bezstyková kolej, která vznikne svařením kolejnic.

V pátek Správa železnic dokončila opravu tratě a České dráhy přes víkend na soustruhu v Praze spravily kola poničených vozů.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ČD

Štítky železnice, doprava, vlaky, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na trati mezi Tišnovem a Novým Městem na Moravě znovu jezdí vlaky. Zjistilo se, co jim ničilo kola  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.