Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Před vyškovskou nemocnicí je málo místa. Staví nové parkoviště i samostatný vjezd pro sanitky

S problémem přeplněných parkovišť v okolí vyškovské nemocnice se město potýká dlouhodobě. Ve spolupráci s krajem před špitálem staví nová parkovací místa a samostatný vjezd pro sanitky, aby nemusely kličkovat mezi zaparkovanými auty. Stavba vyjde na více než šest milionů korun.

Řeší nedostatek místa

Dělníci po zimní pauze postupně zahájili druhou část výstavby parkovacích míst u vyškovské nemocnice. Plánují místa pro šestadvacet osobních aut, z toho dvě místa poslouží pro invalidy. Celá stavba vyjde na 6,7 milionu korun.

Už na podzim pracovníci začali s opravou stávajícího vjezdu do nemocnice, který po dobu realizace využívají vozy zdravotnické záchranné služby. „Jejich původní výjezd se stavbou ruší. U nového, který budou využívat také auta parkující na postavených parkovacích místech, dochází k metrovému snížení terénu,“ přiblížil loňské práce starosta Vyškova Karel Jurka (ODS).

Sanitky neměly přednost

Podstatný je právě samostatný sjezd od objektu zdravotnické záchranné služby s výstražnými světly. Dosud totiž nebyla přednost sanitek z areálové komunikace při vjezdu na parkoviště a na hlavní silnici nijak zajištěna.

„V místě jsme rovněž řešili uložení kabelů pro nové osvětlení. Proběhla rovněž příprava pro kabeláž výstražných světel pro sanitní vozy,“ doplnil Jurka.

FOTO: Město Vyškov

Stržení plotu a nové chodníky

Pomocníkem loňských prací byly i příznivé teploty. „Díky počasí se na podzim stihla výstavba nového výjezdu, u kterého chybí pouze obrusná vrstva asfaltu, stejně tak terénní úprava svahů podél výjezdu a část komunikace podél parkovacích stání,“ popsal vyškovský místostarosta Roman Celý (KDU-ČSL).

Následovat má demontáž oplocení, dokončení příjezdové komunikace, výstavba chodníku i šikmých parkovacích míst. „Povrch komunikace je asfaltový, chodník bude tradičně tvořit zámková dlažba a stání distanční dlažba, což umožní vsakování srážkových vod,“ zmínil Celý.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Vyškov

Štítky nemocnice, parkování, stavba, Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před vyškovskou nemocnicí je málo místa. Staví nové parkoviště i samostatný vjezd pro sanitky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.