Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Historické jádro Brna trápí kolony a auta na chodníku. Centru se vyhněte, apelují úředníci na řidiče

Ulice v centru jihomoravské metropole jsou často přeplněné auty. Kolony a vozy odstavené na chodníku komplikují cestu chodcům a cyklistům, neukáznění motoristé mnohdy riskují pokuty. Vedení městské části řidiče nabádá, aby do historického jádra města vůbec nejezdili.

Přeplněné centrum

Střed jihomoravské metropole je přeplněné auty, přestože ve městě dlouhodobě platí regulace pro vjezd do centra. Na dodržování pravidel dohlíží strážníci, každý měsíc ale řeší průměrně zhruba sedm stovek dopravních přestupků. Nejvíce pak za špatné parkování.

Dohlížejí také úředníci, kteří sankcí udělí měsíčně ještě více než strážci brněnského zákona. Prostřednictvím poloautomatizovaného systému regulují vjezdy či stání v modrých parkovacích zónách určených primárně pro rezidenty a předplatitele.

„Dopravní situace v historickém jádru není ideální. Dlouhodobě ji řešíme s magistrátem, na dopravních komisích či na setkáních s občany. Motoristy nabádáme k tomu, aby jezdili do centra jen v nejnutnějších případech,“ uvedl čtvrtý místostarosta městské části Brno-střed Zdeněk Machů (ANO 2011).

Využijte pakovací domy, radí úředníci

Situaci by měly pomoct vyřešit parkovací domy, okolo městského centra stojí hned čtyři. Podle úředníků jsou v docházkové vzdálenosti od centra i tramvajových zastávek. Řidiči auta zaparkují v Kopečné ulici, v Husově ulici, v Polní ulici a u Janáčkova divadla.

„Parkovací domy či záchytná parkoviště jsou zřídkakdy plně zaplněná. Navíc se nachází v blízkosti zastávek hromadné dopravy,“ dodal radní Brna-střed Jan Mandát (ODS), Doplnil, že v Brně aktuálně vzniká další parkovací dům na Akademickém náměstí pro šest stovek aut, který dělníci dokončí letos na podzim.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MČ Brno-Střed

Štítky parkování, auta, centrum, parkovací dům, Brno-Střed, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Historické jádro Brna trápí kolony a auta na chodníku. Centru se vyhněte, apelují úředníci na řidiče  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.