Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Trať z Vyškova do Brna čeká týdenní výluka. Cestující přepraví náhradní autobusy

Kvůli opravám na jednokolejné trati mezi Brnem a Přerovem jezdí od pondělí do neděle místo vlaků autobusy. Nejde však o nepřetržitou výluku, jak bývá obvyklé na této trati. Dělníci budou v kolejišti pracovat mezi 8:40 a 13:40. Výluka se týká jak olomouckých, tak ostravských rychlíků a také osobních vlaků mezi Vyškovem a Nezamyslicemi.

Týdenní výluka

Cestující, kteří se mezi Vyškovem a Brnem přepravují vlakem, musí od pondělí počítat s omezením. Kvůli pracím na trati je v plánu týdenní výluka mezi Brnem, Vyškovem a Nezamyslicemi. Pasažéry od pondělí 12. února do neděle 18. února přepraví místo vlaků autobusy.

Jedná se o letošní první omezení na trati, loni se ale cestující potýkali s výlukou několikrát v roce. Podrobnější informace cestující naleznou na webu konkrétního dopravce.

Omezení se dotkne zejména těch, kteří do Brna dojíždějí za prací či studiem. Výluka na trati ale nebude celodenní, bude platit vždy od 8:20 do 13:40 hodin. Výluka se týká konkrétně vlaků na linkách R8, R12 a S7. Kola budou muset cestující nechat doma, do autobusů se nevejdou.

Výlukové jízdní řády

Vlaky linky R8 směr Přerov budou v úseku Vyškov na Mor. – Brno hl.n. nahrazeny autobusy náhradní dopravy jedoucími dle výlukového jízdního řádu linky xR8.

Vlaky linky R12 směr Olomouc budou v úseku Nezamyslice – Vyškov - Brno hl.n. nahrazeny autobusy náhradní dopravy jedoucími dle výlukového jízdního řádu linky xR12.

Vlaky linky S71 budou v úseku - Nezamyslice – Vyškov nahrazeny autobusy náhradní dopravy jedoucími dle výlukového jízdního řádu linky xS71.

Umístění zastávek náhradní dopravy

• Kojetín - před staniční budovou (mimo IDS JMK)

• Nezamyslice - před staniční budovou

• Chvalkovice na Hané - v obci, na zastávce autobusů IDS JMK „Ivanovice na Hané, Chvalkovice na Hané“

• Ivanovice na Hané - v obci, na zastávce autobusů IDS JMK „Ivanovice na Hané, aut.st.“

• Hoštice-Heroltice - u nádraží

• Vyškov na Moravě - před staniční budovou (zastávka autobusů IDS JMK „Vyškov, žel. st.“)

• Brno hl. n. - před nádražní budovou u viaduktu Křenová - linka xR8 směr do Brna na ulici Úzká na zast. autobusů IDS JMK „Úzká“ (u OC Vaňkovka)

Nevyhovující stav železnice

Stav tratě mezi Brnem a Přerovem je dlouhodobě neutěšený a Správa železnic opravuje to nejnutnější, protože se řadu let čeká na modernizaci celé tratě. Má začít nejdříve v roce 2025 a poslední úsek s výjimkou brněnského uzlu by měl být hotový v roce 2033.

Do té doby musí stačit ke spojení druhého a třetího největšího města Česka jednokolejná trať s rychlostí převážně osmdesát až devadesát kilometrů za hodinu.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Regiojet

Štítky doprava, vlaky, autobusy, České dráhy, Regio jet, Brno, Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trať z Vyškova do Brna čeká týdenní výluka. Cestující přepraví náhradní autobusy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.