Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jihomoravští silničáři opraví cesty poničené mrazem. Zatím jen provizorně

Jižní Moravu letos potrápily silné mrazy. Bruslaři jásali, motoristé a silničáři se ale chytali za hlavu. Vlivem velmi nízkých teplot jsou silnice plné výtluků, jež působí problémy. Nejhorší situace je v Mikulově a ve Znojmě, pracovníci výtluky provizorně opravují studenou směsí.

Praskliny kvůli mrazu

Letošní zima se na jihomoravských silnicích podepsala více než v minulých letech. Střídaly se mrazy s teplotami kolem nuly, kvůli častým srážkám tak voda v prasklinách opakovaně zamrzá a rozmrzá. Stavu silnic nepřispívá ani intenzivní nákladní doprava.

„Na výtluky nás upozorňují samotní řidiči. Situaci sledujeme a závady postupně odstraňujeme. Oproti předchozím letům bude letošek náročnější, mrazy začaly nezvykle brzy,“ uvedla mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Luice Trubelíková.

Provizorní opravy

Do nevyhovujícího stavu se dostaly i silnice první třídy, nejhorší je situace v Mikulově, Znojmě a na tahu mezi Branišovicemi a Miroslaví. Čety silničářů vyrazily výtluky lepí. „Pracovníci zatím praskliny opravují provizorně a mnohdy opakovaně. Využívají studnou asfaltovou směs,“ upřesnila Trubelíková.

Obalovna je průmyslové zařízení používané k výrobě obalovaných směsí, zejména asfaltového betonu. 

Provizorní opravy například při intenzivním zatížení těžkou nákladní dopravou mohou mít jen velmi omezenou časovou životnost. S důkladnými a trvalejšími opravami ale musí silničáři vyčkat na příznivější počasí. Studená směs nyní musí používat proto, že v zimě nejsou v provozu obalovny.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky ŘSD, silnice, silničáři, opravy, výtluky, Jihomoravský kraj, Mikulov, Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravští silničáři opraví cesty poničené mrazem. Zatím jen provizorně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.