Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Ledovka komplikuje dopravu v Brně. Někde poničila troleje

Ledovka dnes ráno silně komplikuje dopravu na jihu Moravy. V Brně kvůli poškození trolejového vedení nejezdí v některých úsecích tramvaje, v kraji jsou zpožděné autobusové spoje a některé ani nevyjely. Vlakové spoje jezdí se zpožděním do 20 minut. Policisté mají hlášené od večera desítky nehod, nejvýše s lehkým zraněním, žádnou vážnou. Silničáři nadále varují před tvorbou ledovky na silnicích, vyplývá z dopravních webů a tiskové zprávy policistů.

Všechny silnice v Brně by měly být sjízdné

Největší problémy jsou podle webu Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje v okolí Blanska, Tišnova, Letovic a Boskovic, kde mají autobusy zpoždění od deseti do 40 minut, výjimečně až hodinu a některé spoje kvůli velkému zpoždění ani nejely. V Brně dopravní podnik na síti X uvádí, že kvůli poškození trolejového vedení nejezdí tramvaje mezi Semilassem a Řečkovicemi, z Hlavního nádraží do Komárova, v Bystrci z Rakovecké na Ečerovu a také je mimo provoz trať na Stránskou skálu.

Posypové vozy Brněnských komunikací podle provozního ředitele Jana Klištince jezdily celou noc od večera až do 5:30 a všechny vozovky by měly být v Brně sjízdné, uvedl ve vyjádření pro média.

Policisté přijímali hlášení o ledovce celou od osmi hodin večer každé tři minuty

Policisté přijímali hlášení od řidičů už od 20:00 prakticky každé tři minuty, až po 22:00 se situace zlepšila a zkomplikovala se opět ráno, kdy řidiči vyjeli do práce. Podle mluvčího Bohumila Maláška šlo o drobné nehody, obvykle bez zranění, výjimečně s lehkým zraněním.

Teploty se nyní ráno ještě pohybují na řadě míst slabě pod nulou a zlepšení situace lze očekávat až během dopoledne, když teploty vystoupí nad nulu. Na většině území kraje už neprší.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky počasí, ledovka, doprava, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ledovka komplikuje dopravu v Brně. Někde poničila troleje  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.