Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Řidiči v Brně zneužívají parkovací místa pro invalidy. Městská část to chce řešit

Městská část Brno-střed má od letoška novou metodiku pro přidělování vyhrazeného parkovacího stání. Cílem je zpřehlednit proces a zajistit, že posouzení stavu žadatele bude objektivní. Míst pro držitele průkazů ZTP a ZTP/P, které dokládají jejich postižení, je kolem 180. V mnoha ulicích potřebě nedostačují, řekl novinářům radní Pavel Studeník (KDU-ČSL), jenž je předsedou sociální a zdravotní komise.

V některých částech města, jako je například historické centrum, je parkování regulované a pro městskou část je obtížné žádostem o vyhrazené místo vyhovět. „Měsíčně jich máme i okolo deseti, někdy jsou ale neodůvodněné. Je důležité, aby se místa vyčlenila pouze v případech, které jsou zásadní pro zdravotní stav žadatele. Lidé to zkouší, snahou je předcházet zneužívání," uvedl. Dříve podle něj záleželo na složení a posouzení konkrétní komise, zda stání udělí, či nikoliv. Nyní odborná komise, ve které jsou i lékaři, rozhoduje podle jasné metodiky.

„Při posouzení vždy vychází pouze z relevantních dokumentů, jako je například lékařský posudek od specialisty. Nestačí papír od obvoďáka. Vyhrazené místo se ani neprodlužuje automaticky, vždy je potřebný odůvodněný nárok," doplnil radní.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky parkování, invalidé, doprava, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči v Brně zneužívají parkovací místa pro invalidy. Městská část to chce řešit  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.