Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Řidič osobního auta vjel do cesty autobusu plnému dětí s opilým šoférem

V pátek odpoledne zkomplikovala provoz na dopravně vytížené silnici v Nesovicích na Vyškovsku nehoda autobusu a osobního auta. Podle policie nasvědčuje prvotní vyšetřování tomu, že viníkem je řidič osobního auta, který nedal přednost autobusu. V něm cestovalo 26 dětí a tři dospělí, řidič byl navíc pod vlivem alkoholu, opakovaně nadýchal 0,7 promile.

Složky integrovaného záchranného systému vyrazily dnes po jedné hodině odpolední do Nesovic na Vyškovsku ke střetu zájezdového autobusu a osobního auta. „Při nehodě se zranil řidič osobního vozu, cestující v autobuse vyvázli bez zranění,“ uvedli na síti X policisté, kteří zároveň dodali, že v místě se tvořily dlouhé kolony a řidiči by měli počítat se zdržením.

Podle policie nasvědčují výsledky vyšetřování tomu, že nehodu zavinil řidič osobního auta, který nedal přednost v jízdě v křižovatce. „Problém ale bude mít i řidič autobusu, který opakovaně nadýchal kolem 0,7 promile. V autobusu s ním cestovaly další tři dospělé osoby a 26 dětí,“ napsali policisté na síti X a doplnili, že případem se nadále zabývají.

K nehodě vyrazili i hasiči. „Jedna zraněná osoba je v péči zdravotnického záchranného sboru. Provoz je v místě omezený. Zajišťujeme odvoz dětí z autobusu,“ uvedli jihomoravští hasiči po půl druhé na síti X.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky nehoda, doprava, autobus, alkohol, děti, Vyškovsko

VIDEO: Řidič osobního auta vjel do cesty autobusu plnému dětí s opilým šoférem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.