Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Řidič kamionu si neočistil led ze střechy, kra prolétla předním oknem do kabiny osobního auta

Policisté nejen na jihu Moravy v těchto dnech řeší nehody způsobené nedostatečným očištěním aut od sněhu nebo ledu. Zejména led, který se vytvoří na plachtách nákladních automobilů, představuje velké riziko pro projíždějící řidiče i chodce.

Řidiči musí mít ze svého místa výhled. Jízda „na tankistu“ je nelegální

Až do 31. března platí, že když je na silnicích souvislá vrstva sněhu, ledu, námraza anebo se jejich vznik dá předpokládat, musí mít auto zimní pneumatiky. To však není jediná povinnost, kterou musejí řidiči v zimních měsících dodržovat. Velmi...

„Po deštivých dnech udeřily silné mrazy a proto řešíme právě teď i dopravní nehody, při kterých odlétající ledová kra poškodí jiné vozidlo. I když odstranění ledu z plachty není často jednoduchou záležitostí a je i technicky náročné, stále platí, že za vůz a jeho náklad odpovídá řidič,“ vysvětlil policejní mluvčí David Chaloupka.

Led, který se může vytvořit na nákladním automobilu a posléze se při jízdě z vozu uvolnit, představuje velké nebezpečí nejen pro okolní auta, ale také pro chodce. „Jen za pondělí řešili dopravní policisté v Jihomoravském kraji pět takových událostí,“ uvedl mluvčí.

Policie zveřejnila video z palubní kamery osobního vozu, které zachycuje situaci, kdy se z plachty nákladního auta uvolnila ledová kra, která proletěla předním oknem až do kabiny osobního auta.

„Tuto situaci nikdo z nás určitě nechce zažít. Případ z loňské zimy se naštěstí obešel bez zranění, policisté řidiče kamionu vypátrali a pokutovali,“ dodal Chaloupka.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky doprava, nehoda, video, kra, led, Brno

VIDEO: Řidič kamionu si neočistil led ze střechy, kra prolétla předním oknem do kabiny osobního auta  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.