Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Ve středu měl být mimořádně uzavřený Pisárecký tunel. Nakonec ho opraví v noci

, aktualizováno 2. ledna 2024, 16:16

Pisárecký tunel, důležitá dopravní stavba v západní části Brna, měl být ve středu od deváté hodiny dopolední do sedmé hodiny večerní v obou směrech uzavřen kvůli opravám záložních zdrojů napájení. Nakonec Ředitelství silnic a dálnic informovalo o tom, že opravy proběhnou během dvou nocí.

Uzavírka měla proběhnout přes den

O nutnosti mimořádně uzavřít oba tubusy tunelu dnes po poledni informovalo informovalo Ředitelství silnic a dálnic ČR, město Brno i policie.

„Z důvodu poruchy a zajištění nutné opravy technologie zabezpečení tunelu bude zítra 3. ledna 2024 přibližně v době od desíti hodin dopoledne do sedmi hodin večer obousměrně uzavřen Pisárecký tunel. Vzhledem k neočekávanému výpadku technologie a nutnosti zajištění opravy není vyloučena možná změna rozsahu uzavírky,“ napsal ve zprávě pro novináře mluvčí policie Pavel Šváb.

Informaci na svém osobním profilu na síti X potvrdil i mluvčí brněnské městské policie Jakub Ghanem, který apeloval zejména na řidiče, aby si zajistili objízdnou trasu. „Dostali jsme čerstvou informaci o původně neplánovaném uzavření obou tubusů Pisáreckého tunelu. Včas si, prosím, naplánujte vhodnou objízdnou trasu, ať se nedostanete do časové tísně,“ napsal na síti X mluvčí městské policie Brno Jakub Ghanem.

Práce nakonec proběhnou v noci

O necelé dvě hodiny později informovalo Ředitelství silnic a dálnic ČR o tom, že Pisárecký tunel se opraví během dvou nocí. Krátkodobé noční uzavírky Pisáreckého tunelu tak nakonec proběhnou ve středu 3. ledna a ve čtvrtek 4. ledna vždy od devíti do půl jedenácté večer.

„Budeme se snažit práce realizovat v co nejkratším možném čase,“ uvedla ve zprávě pro novináře mluvčí ŘSD Lucie Trubelíková.

Ta zároveň znovu vysvětlila, že důvodem nutných uzavírek je havarijní oprava záložního zdroje napájení, bez kterého nelze tunel z bezpečnostních důvodů provozovat. „Na zdroj je v případě potřeby napojen např. kamerový systém, osvětlení či ventilace,“ uzavřela.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Brno.cz

Štítky doprava, tunel, uzavírka, Pisárecký tunel, Brno

Ve středu měl být mimořádně uzavřený Pisárecký tunel. Nakonec ho opraví v noci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.