Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Nejezdí autobusy a na Blanensku uvízl kamion. Noční sněžení komplikuje dopravu na jižní Moravě

Noční sněžení a teploty slabě pod nulou zkomplikovaly na jižní Moravě ranní dopravu. Jedná se především o silnice nižších tříd. Hlavní tahy jsou většinou po chemickém ošetření s opatrností sjízdné, ale na problémy si musí dát pozor řidiči na silnici z Brna na Svitavy u Krhova na Blanensku, kde uvízl kamion. Do některých obcí v různých částech kraje také zatím kvůli náledí nejezdí linkové autobusy, nebo mají spoje zpoždění.

Autobusy zatím ráno kvůli neprůjezdným silnicím nejezdí do obcí Zálesná Zhoř, Šervkovice a Hvozdec na Brněnsku a Krhov na Blanensku. Na Znojemsku se problémy týkají obcí Němčičky, Hostim, Prokopov, Jiřice u Moravských Budějovic a Boskovštejn. Některé spoje na jihu Moravy nabírají zpoždění kvůli čekání na posypové vozy. Vyplývá to z informací na webech Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje a Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje.

Brněnští silničáři, kteří jsou v terénu víceméně celou noc a ráno, varují řidiče především při jízdě ve vyšších polohách města, tedy v Útěchově, Kohoutovicích či Líšni. Všechny hlavní silnice jsou ale posolené.

Policisté také upozorňují na možnost tvorby sněhových jazyků mezi obcemi Těšany a Borkovany na pomezí Brněnska a Břeclavska. Přes den má podle meteorologů nadále s různou intenzitou sněžit a teploty se budou pohybovat slabě pod nulou, maximálně jeden stupeň nad nulou.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Komplikace, Doprava, Sníh, Náledí, Varování, JMK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejezdí autobusy a na Blanensku uvízl kamion. Noční sněžení komplikuje dopravu na jižní Moravě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.