Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zpoždění a komplikace. V Brně rozkopali Gajdošovu ulicí

Nepříjemné problémy hlásí východ moravské metropole, kde vypuklo se začátkem nového týdne další dopravní omezení. Dělníci kvůli rekonstrukci vodovodu rozkopali Gajdošovu ulici, kvůli čemuž nabrali řidiči zpoždění. Nynější oprava rozšířila už tak početný seznam uzavírek v lokalitě.

Gajdošova ulice patří mezi frekvenované dopravní tepny v Brně. Denně trasou, jež spadá do městské části Židenice, jezdí přes třicet tisíc lidí. Další pak cestou jezdí do práce, školy či do města MHD. Nyní se musejí popasovat s nepříjemností. Dělníci vozovku částečně uzavřeli, protože opravuje vodovodní potrubí. Motoristé tedy jezdí pouze jedním pruhem v každém směru. 

„Omezení řidiče zpomalovalo. Zvláště ve špičkách docházelo několikaminutovým zpožděním. Policisté situaci od rána monitorovali, aby případně usměrňovali dopravu. K výrazným komplikacím ale nedošlo,“ shrnul Drbně mluvčí policistů David Chaloupka

Omezení v Gajdošově ulici potrvá do října příštího roku. Zároveň platí i další omezení, jež s rekonstrukcí souvisí. „Uzavřena je také křižovatka Gajdošovy s Kaleckého. Bez náhrady bude po dobu prací zrušená autobusová zastávka Gajdošova ve směru na Otakara Ševčíka. Z Gajdošovy nebude možné levé odbočení do Hrozňatovy,“ popsala už dříve Anna Dudková z tiskového odboru brněnského magistrátu. 

Na východě není klid

V brněnských Židenicích se aktuálně uskutečňuje více rekonstrukcí. Dělníci zároveň pracují i na Tomkově náměstí nebo mostě Otakara Ševčíka, kde projíždějící tvrdnou v kolonách. Příští rok na jaře navíc stavaři plánují, že se nastěhují do Zábrdovické ulice. Tam se bude podle předběžných odhadů magistrátu pracovat dva roky. Úleva pro šoféry přijde nejdříve příští rok, kdy skončí většina oprav. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Veronika Adamová

Štítky Brno, Gajdošova, Rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

co tam asi budou dělat celou zimu, opravdu nakopat inženýrkům či jiným idiotům v odboru dopravy-na to slušně nelze reagovat

Středa, 29. listopadu 2023, 10:01Odpovědět

Libor Kratochvil

V Brně už mě nic nepřekvapí, leda by se něco stihlo opravit v termínu a do dokončení se nestihla rozkopat i objízdná trasa. Ale to bych chtěl opravdu moc.

Úterý, 28. listopadu 2023, 15:22Odpovědět

Emil Figl

Taky mám chuť něco rozkopat. Třeba brněnský odbor dopravy :E

Úterý, 28. listopadu 2023, 09:27Odpovědět

Zpoždění a komplikace. V Brně rozkopali Gajdošovu ulicí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.