Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Brně přiloží polínka do dopravního pekla. Po Gajdošově ulici rozkopou i Zábrdovickou

Jako ve špatném snu si připadají řidiči z jihomoravské metropole, kteří se vyrovnávají s několika dopravními omezeními. Nejvíce na nervy jsou lidé z východních části města, kde pracují silničáři na opravách klíčových dopravních tepen. Nyní se k početné sérii uzavírek přidá ještě Zábrdovická ulice, kde se přitom pracovalo před čtyřmi lety.

S velkými obavami vyhlíží motoristé začátek nového týdne, kdy začne omezení v Gajdošově ulici. Frekventovaná a dlouhá silnice v městské části Židenice, jíž projede denně přes třicet tisíc aut, se dočká nového vodovodního potrubí. Výměna trubek si vyžádá rok trvající zúžení vozovky do dvou pruhů. Očekávají se výrazné dopravní potíže, jelikož omezení doplní už tak širokou škálu staveb na východě Brna. Dělníci zároveň pracují i na Tomkově náměstí nebo mostě Otakara Ševčíka, kde pravidelně projíždějící tvrdnou v dlouhých kolonách.

Novou křižovatku potřebuje developer 

Brno ale vzkazuje šoférům, že bude ještě hůře. S příchodem jara si ve městě malují, že se stavebníci nastěhují na dva roky do Zábrdovické ulice. Ta přitom ještě před čtyřmi lety podstupovala náročnou rekonstrukci, jež obnášela zbourání a výstavbou nového mostu. Tentokrát si ale stavaři vezmou do parády úsek mezi Zábrdovickou a Šámalovou ulicí, který se dočká rozšíření. Přestavbu si vyžádal developer, jenž nedaleko staví čtvrť Nová Zbrojovka. 

„Dojde k úpravě samotné ulice Zábrdovické v úseku od zastávky Vojenská nemocnice po zastávku Kuldova. V křížení s ulicí Lazaretní vznikne nová křižovatka. Zrekonstruovány budou i inženýrské sítě – kanalizace, vodovody, parovod atd – a také tramvajová trať,“ sdělil Drbně mluvčí brněnského magistrátu Filip Poňuchálek k investiční akci, na níž aktuálně radnice hledá zhotovitele. 

Oblast navíc zajímá nejen město a investory, ale také pracovníky ze Správy železnice, kteří chystají v Bubeníčkově ulici dlouhodobou rekonstrukci železničního mostu a následnou proměnu židenického nádraží. Příští rok se má navíc začít pracovat rovněž v nedaleké Olomoucké ulici.

Východ Brna ucpe další dopravní omezení. Dělníci na rok rozkopou Gajdošovu ulici

Trpělivostí a pevnými nervy se musí obrnit řidiči v jihomoravské metropoli, na které se valí nová uzavírka. Dělníci kvůli opravě vodovodu rozkopou Gajdošovu ulici. Práce na frekventované tepně ještě více rozšíří početnou skupinu dopravních...

Dopravní peklo, ozývá se z Židenic 

Z plánů města nebo státních organizací jsou nejvíce rozhození v brněnských Židenicích, kde mluví o dopravním peklu. Místní radnice ale tvrdí, že s plány úředníků příliš nezmůže a řidiče nabádá, aby se raději lokalitě vyhnuli obloukem. „Ovlivnit termíny plánovaných staveb můžeme jen velmi málo. Jsme pouze přizváni na některá jednání, kde se primárně snažíme najít kompromis ohledně objízdných tras,“ řekl Drbně židenický starosta Petr Kunc (Hlas pro Židenice).

Podle Kunce je alespoň výhodou, že příští rok většina hlavních staveb skončí. Stříhání pásky se plánuje na podzim v Gajdošově ulici, na mostě Otakara Ševčíka i na Tomkově náměstí. Než se tak ale stane, musí Brňané v autech skousnout složité chvíle. 

Třeba alespoň dopravní situace lidi přiměje, aby jezdili více MHD, protože autem se v následujících měsících při cestě Židenicemi nikam nedostanou,“ okomentoval Kunc s tím, že v horizontu dalších let se očekává rekonstrukce Svatoplukovy ulice i budování další části městského okruhu, jenž zahrnuje výstavbu tunelu na vinohradské sídliště. 

Koordinaci dopravních staveb město přes léto zvládlo, myslí si vesměs zástupci Brna

Náročné měsíce plné dlouhého trčení v kolonách mají za sebou motoristé v moravské metropoli, kde v létě po vypuknutí nových omezení doprava ještě více zhoustla a potrápila řidiče. Radnice přitom před čtyřmi lety zřídila post koordinátora...

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Zábrdovická, Rekonstrukce, Židenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

a jak co chtějí dělat v tomto počasí???? no jo co dělá s lidma ten bílý prášek a nenažranost

Pondělí, 27. listopadu 2023, 10:10Odpovědět

Marie Glanczová

rozkopané celé Brno, nic nedokončené, ještě na zimu chtějí rozkopat další důležitou trasu- běžte ně kam Vaňková a radní- přestaňte fetovat a dělejte něco rozumného !!!

Neděle, 26. listopadu 2023, 10:54Odpovědět

Ludvík Franta

No jistě, ještě si dejte odměny❗???? Nezvládli jste vůbec nic❗Ten fór to charakterizuje naproto přesně. Jestliže je rozkopaná jedna trasa, neexistuje rozkopat NIC v okolí. A to se tady děje naprosto běžně.

Neděle, 26. listopadu 2023, 09:26Odpovědět

Jaroslav Šálovský

Seberte těm vymaštěncům z magistrátu ten koks a zavřite je do uranových dolů.

Pátek, 24. listopadu 2023, 06:05Odpovědět

Emil Figl

ODS kurvi

Čtvrtek, 23. listopadu 2023, 22:59Odpovědět

V Brně přiloží polínka do dopravního pekla. Po Gajdošově ulici rozkopou i Zábrdovickou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.