Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Do ulic Brna se vrátí vánoční šalina. Pojede po delší trase

Brno letos tradičně v adventní čas rozzáří tramvaj vyzdobená vánočními světýlky a dekoracemi. Rozsvícený vůz zájemce sveze na okružní trase po centru jihomoravské metropole, kterou dopravce tentokrát prodloužil. Na koleje běžných linek vyjede už po šesté také PFková tramvaj a děti si odnesou nadílku z mikulášské šaliny.

Pracovníci medlánecké vozovny se naplno věnují zdobení vánoční tramvaje. Sváteční retro tramvaj typu T3 ozdobí patnáct světelných rámů, na nichž střídavě blikají motivy sněhuláků, vánočních stromků či sněhových vloček. „Instalace rámů pracovníkům vozovny trvá zhruba tři dny. Letos začali s předstihem, aby tramvaj stihla projít závěrečnou kontrolou a byla včas připravená,“ prozradila mluvčí Dopravního podniku města Brna Hana Tomaštíková.

Cestující si oblíbili výhledy na předvánoční centrum města, a tak letos zástupci dopravního podniku trasu oproti minulému roku protáhli. „Tramvaj bude kroužit v třicetiminutovém intervalu na trase Česká – Malinovského náměstí – Hlavní nádraží – Náměstí Svobody – Česká – Šilingrovo náměstí – Nové sady – Hlavní nádraží – Náměstí Svobody – Česká, “ přiblížil ředitel brněnského dopravního podniku Miloš Havránek.

Nazdobený vůz zájemce sveze každý den od tří hodin odpoledne do půl deváté večer. Poprvé se centrem metropole projede v pátek 24. listopadu při rozsvícení vánočního stromu na náměstí Svobody. Speciální sváteční linka, na které cestující zaplatí běžné jízdné, bude v provozu do soboty 23. prosince.

PFková šalina letos se na trasy běžných linek vypraví už pošesté. Vůz s polepem novoročního přání a světelnými dekoracemi nejčastěji projede na linkách 2, 3, nebo 5. Součástí adventní atmosféry bude také mikulášská tramvaj, ve které dětem 5. prosince odpoledne na Komenského náměstí nadělí sladké odměny Mikuláš, čert a anděl.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Anna Pospíšilová

Štítky Brno, Vánoce, tramvaj, šalina, vánoční tramvaj, advent, doprava, DPMB

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do ulic Brna se vrátí vánoční šalina. Pojede po delší trase  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.