Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na dálnici D1 jdou po kamioňácích. Dostávají pokuty za předjíždění

Ukázat, že předjíždění kamionů na dálnicích se trestá, se rozhodli jihomoravští policisté. Na neukázněné šoféry si vyhradili speciální den a rozdali desítky pokut. Právě zákazové značky namířené proti kamioňákům mají přispět k lepší průjezdnosti frekventovaných tepen, které zvláště v okolí Brna i kvůli rekonstrukcím dělají obrovské potíže.

Na silničních tazích okolo moravské metropole je řidičům v posledních měsících pořádně těsno. Aktuálně uskutečňují mezi křižovatkami Brno-centrum a Brno-jih stavební práce na rozšíření dálnice, kvůli čemuž řidiči trčí před Brnem v dlouhých kolonách.

Omezení navíc potrvá ještě téměř dva roky, a tak Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) jakožto správce komunikace přijalo nová omezení. Silničáři prodloužili úseky, kde platí zákaz předjíždění, který nedávno prodloužili od 168. do 178. kilometru.

„V průběhu tohoto týdne bylo na dálnicích D1 a D2 odhaleno 97 provinilců. Ve 24 případech muselo být jejich jednání postoupeno do správního řízení. Při dokumentování přestupků je výborným pomocníkem monokulární dalekohled se záznamovým zařízením. Policisty jsou ke kontrole zakázaného předjíždění používány i drony. Kromě toho drony dobře poslouží i k monitoringu aktuální dopravy,“ popsal mluvčí policistů Petr Vala

ŘSD v posledních dnech také kvůli lepší průjezdnosti nainstalovala na D1 a D2 systém liniového řízení. Zařízení pomocí detektorů vyhodnocuje data o hustotě a rychlosti provozu. Projíždějícím se pak na tabulích ukazují doporučení, jak rychle jet, aby se snížilo riziko kolony. I přes zavedená opatření stále motoristé před Brnem pravidelné stojí v dlouhých frontách. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ministerstvo dopravy

Štítky Policie, Kontrola, Kamiony, Přejíždění, Pokuty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dálnici D1 jdou po kamioňácích. Dostávají pokuty za předjíždění  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.