Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Traktorista na jižní Moravě se řítil rychlostí dvanáct kilometrů v hodině. Skončil v příkopu

Vybourat se na rovné silnici, a ještě ve stroji, jenž jede maximálně dvanáct kilometrů za hodinu, se zdá skoro nemožné. Ne však pro muže z Blanenska, který po jízdě na malotraktoru skončil v nemocnici. Polámaného šoféra našla ležet v příkopu okolo projíždějící žena, která na místo zavolala pomoc. To, co co policisté následně o traktoristovi zjistili, že jim ale vůbec nelíbilo.

Mistra v řízení traktorů chytla policie na Blanensku. Číhat na nezodpovědného řidiče ale nikde nemusela, ležel totiž hned vedle silnice. Silně opilý muž si sednul za volant malotraktoru a po rovném úseku komunikace se vydal rychlostí, jež u podobných prostředků dosahuje pouze dvanáct kilometrů v hodině. I přesto se hříšníkovi podařilo se strojem havarovat.

„Policistům doznal, že před jízdou vypil několik piv a tři deci vína načež úplně nezvládl ovládání malotraktoru, se kterým sjel mimo komunikaci do travnatého příkopu, kde přepadl přes řídítka,“ uvedl policejní mluvčí David Chaloupka. Když se čtyřiadvacetiletý opilec válel i s malotraktorem Vari v příkopu, všimla si ho okolo projíždějící řidička. A protože muž na její podněty nereagoval, přivolala sanitku.

„V nemocnici s ním potom policisté provedli dechovou zkoušku, při níž mu naměřili více než dvě a půl promile. K řízení takového stroje na pozemních komunikacích je navíc nutný řidičský průkaz a ten mladík taktéž nevlastní,“ doplnil.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jana Kroneislová

Štítky Blanensko, doprava, traktor, traktorista, opilec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milan Bělovský

Sedl za volant,ale přepadl přes řídítka. Zajímavé, Vari má řídítka i volant ?

Pondělí, 23. října 2023, 09:03Odpovědět

Luděk Musil

Z Blanenska? 2,5 ? Amatér!

Pátek, 20. října 2023, 12:05Odpovědět

Traktorista na jižní Moravě se řítil rychlostí dvanáct kilometrů v hodině. Skončil v příkopu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.