Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Do Brna se valí obří dopravní potíže. Dělníci rozkopou Gajdošovu ulici, aby nepraskalo potrubí

Nepříjemné dopravní komplikace čekají řidiče v moravské metropoli. Už tak rozsáhlý počet uzavírek rozšíří od listopadu Gajdošova ulice, kterou čeká výměna potrubí. Motoristé tak prakticky neprojedou východ Brna bez omezení, jelikož uzavírky jsou také na Tomkově náměstí nebo mostě Otakara Ševčíka.

Patnáct případů prasklých vodovodních trubek v Gajdošově ulici si v uplynulém pětiletí zapsali na účet pracovníci pohotovosti Brněnských vodáren, což se dotýkalo i šoférů projíždějících důležitou dopravní trasou. V místech pravidelně docházelo ke zúžení. Nyní bude ještě hůře, protože Brno se rozhodlo silnici už kompletně rozkopat. „Předejdeme tak dopravím omezením v příštích letech,“ slíbila brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS). 

Načasovaní stavby ale není optimální. V Židenicích a okolí se totiž uskutečňují velké dopravní stavby, které výrazně promlouvají do (ne)plynulosti provozu. Silničáři pracují na Tomkově náměstí i mostě Otakara Ševčíka, obě díla navíc neskočí dříve než za rok. Všechny tři budovatelské práce tak poběží zároveň.

Na Tomkově náměstí v Brně pustí silničáři řidiče na nový most a zruší úsekové měření

Posun ve stavbě, chystané demolice i nová omezení hlásí silničáři na brněnském Tomkově náměstí. Zprovoznili nově postavenou část mostu a pustili se do bourání konstrukce starého mostního objektu i tamního provizoria, kde motoristy hlídalo úsekové...

Vodovod pokryjí dvě samostatné zakázky. V prvním úseku od mostu po křížení s ulicí Podpísečná se dělníci pustí do práce na vedlejší obslužné komunikaci „Druhá zakázka zahrnuje část ulice od Mikšíčkovy po Bubeníčkovu. Ta už více zasáhne do hlavní komunikace. Začátek prací jsme u obou etap naplánovali na listopad letošního roku,“ okomentoval náměstek primátorky René Černý (ANO). Celkové výdaje činí 145,2 milionu korun.

Stavbaři od magistrátu dostali čas 53 týdnů, což je zhruba jeden rok. Ve stejnou dobu plánují vyklidit i Tomkovo náměstí, kde kopou od roku 2021. Týká se to i navazující části Vinohradského tunelu, jenž by silničáři chtěli začít budovat ještě letos. Oprava mostu Otakara Ševčíka začala loni v prosinci a podle generálního ředitele Ředitelství silnic a dálnic Radka Mátla potrvá dva roky, tedy také do konce zimy 2024. 

Koordinaci dopravních staveb město přes léto zvládlo, myslí si vesměs zástupci Brna

Náročné měsíce plné dlouhého trčení v kolonách mají za sebou motoristé v moravské metropoli, kde v létě po vypuknutí nových omezení doprava ještě více zhoustla a potrápila řidiče. Radnice přitom před čtyřmi lety zřídila post koordinátora...

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Brno, doprava, Gajdošova, Židenice, VMO, Tomkovo náměstí, most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Brna se valí obří dopravní potíže. Dělníci rozkopou Gajdošovu ulici, aby nepraskalo potrubí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.