Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kamioňák z ciziny zablokoval u Brna dálnici D1. Se čtyřmi promile vjel do protisměru

Svým očím nevěřili řidiči, kteří projížděli dálnici D1 ve směru na Prahu. Cestu motoristům zablokoval řidič kamionu, který se u benzínky otočil do protisměru a najel na dálnici. Jen zázrakem nedošlo k vážné dopravní nehodě. Přivolaní policisté následně zjistili, že cizinec sedl do kamionu se čtyřmi promile.

K dopravnímu karambolu, o němž policisté informovali dnes prostřednictvím tiskového hlášení, došlo v pondělí dopoledne. Problémy měl na svědomí  třiapadesátiletý šofér zeleného kamionu, který odpočíval na pumpě. Z čerpací stanice vyjel ale nešťastně. Náklaďák nasměroval do protisměru a chtěl vjet na frekventovanou tepnu. Dokonale tím zaskočil ostatní motoristy, kteří naštěstí pohotově zareagovali, a tak nedošlo k vážnější nehodě. Zahraniční pracovník po drobné kolizi se svodidly vymanévroval a z místa odjel. Nevěděl ale, že mu jsou v patách policisté. 

„Na nejbližším exitu sjel a pokračoval až k Domašovu, kde zastavil. Tam jej dostihli přivolaní policisté. Důvod nesmyslného hazardu vyšel záhy najevo. Dechová zkouška třiapadesátiletého cizince s pozitivním výsledkem 4,1 promile ani nepotřebuje komentář,“ sdělil mluvčí policistů Pavel Šváb. 

Opilec neměl co zapírat. Strážcům zákona přiznal, že pil. Samotného ho ale výsledek dechové zkoušky překvapil. Nyní zřejmě za volant nějaký čas nesedne. „Po vystřízlivění se zodpovídá z ohrožení pod vlivem návykové látky a obecného ohrožení z nedbalosti,“ dodal Šváb s tím, že vyšetřovatelé rádi uvítají i další svědky události. 

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky Brno, Dálnice, D1, Kamion, Alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kamioňák z ciziny zablokoval u Brna dálnici D1. Se čtyřmi promile vjel do protisměru  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.