Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Školáky v Brně pohlídají strážníci, aby se vrátili do lavic a nepili alkohol

Se začátkem školního roku mají brněnští strážníci plné ruce práce. V ranních hodinách dohlédnou na malé školáky, kterým zajistí bezpečné a klidné přecházení silnic v blízkosti škol. Zvlášť po prázdninách totiž podle nich hrozí, že žáci na dopravní pravidla zapomněli.

Po dvouměsíční pauze se do školních lavic vrací rozjařené děti. V jihomoravské metropoli školáky pohlídají stovky strážníků, kteří u zhruba padesáti škol zajistí klidný a nerušený provoz na silnicích. Svojí přítomností zároveň upozorní řidiče, aby zpomalili a byli více obezřetní.

„Velké množství dětí trávilo určitou část prázdnin mimo Brno a je pochopitelné, že nějakou dobu bude trvat, než přivyknou městskému shonu a uvědomí si nebezpečí, které na ně v provozu může číhat,“ uvedl ředitel Městské policie Brno Lukáš Oprchal. Letos příslušníkům v uniformách pomůže v Příční ulici také asistent prevence kriminality.

První školní den se školáci se strážci zákona potkají nejen před začátkem vyučování, ale i v době, kdy jim bude výuka končit. Po zbytek týdne hlídky na přechodech budou zejména ráno, poté se vrátí na svá dlouhodobá stanoviště u jedenácti brněnských vzdělávacích zařízení.

Městská policie zároveň apeluje na řidiče, aby byli opatrnější a ohleduplnější nejen při cestě do práce, ale i odpoledne. „Pozornost hlídky zaměří i na parky, okolí dětských hřišť a další vybraná místa, aby zabránily možným potížím a měly jistotu, že děti neslaví návrat a setkání se spolužáky požíváním alkoholu,“ sdělil mluvčí MP Brno Jakub Ghanem.

První zářijové pondělí bude vytížené o pro policisty, kteří plánují akci Zebra se za tebe nerozhlédne. Kromě dozoru nad malými žáky při začátku školního roku se preventivně budou soustředit i na dopravní bezpečnost v okolí škol. Za dětmi se vydají také na vyučování.

Ohodnoť článek

Foto MP Brno

Štítky Brno, strážníci, doprava, policie, škola, školní rok, vzdělávání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školáky v Brně pohlídají strážníci, aby se vrátili do lavic a nepili alkohol  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.