Počasí dnes18 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

V Brně ráno posílí spoje. Přibudou i noční rozjezdy

Brněnský dopravní podnik se od pondělí vrátí k předprázdninovým jízdním řádům, do kterých ale přibudou nové spoje. Ranní špička se totiž prodlouží zhruba o tři čtvrtě hodiny a bude končit až před devátou. Zároveň podnik reaguje na zvýšenou poptávku po cestování okolo půlnoci.

Od pondělí budou spoje v jihomoravské metropoli jezdit mezi 8:00 a 9:00 v kratších intervalech než dosud. Připojí se k nim také noční autobusové linky od hlavního nádraží v 0:30. Další změny v dopravě jsou drobnějšího charakteru a souvisejí s ukončením některých výluk, některé naopak pokračují.

Prodloužení ranní špičky souvisí s rostoucí poptávkou stejně jako doplnění nočního spojení. Zatímco před pandemií covidu jezdily rozjezdy v tento čas pouze v noci na sobotu a na neděli, nyní budou jezdit denně. „Během podzimu budeme toto opatření vyhodnocovat," sdělil dopravní ředitel Jan Seitl.

Od pondělí se také po opravě části Masarykovy ulice vracejí tramvajové linky 4 a 9 do trasy přes náměstí Svobody. Už ve čtvrtek začaly znovu obousměrně jezdit autobusy Medláneckou ulicí, takže se zastávky linek 41, 65, 71 a N90 Řečkovice a Olšanského vrátily do původních poloh.

Obnovena byla také zastávka Štursova v Žabovřeskách, pouze ve směru do Komína bude posunuta o 130 metrů vpřed směrem ke kruhovému objezdu. Ulice však bude i nadále kvůli opravám uzavřená pro auta ještě další dva měsíce. „Nyní se v místě zastávky dělá betonová deska, která musí šest týdnů schnout. Poté bude možné zastávku zase vrátit na původní místo," doplnil.

V pátek skončila uzavírka Staré dálnice, což umožnilo návrat autobusové linky 51 ve směru do Bystrce na pravidelnou trasu. Naopak zůstávají omezení v obsluze Maloměřic a Obřan kvůli stavbě velkého městského okruhu na Tomkově náměstí. Linka 4 bude končit nadále v Husovicích, místo ní zajíždějí do těchto čtvrtí autobusové linky.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DPMB

Štítky Brno, doprava, škola, autobusy, tramvaje, jízdní řád, změna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně ráno posílí spoje. Přibudou i noční rozjezdy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.