Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Silničáři rozšíří na východě Brna kruháč. Bude více bezpečno, doufají

Dopravní potíže se valí do brněnské městské části Slatina, kde v příštím roce zahájí silničáři náročnou a nákladnou přestavbu okružní křižovatky mezi ulicemi Bedřichovická a Hviezdoslavova. Silničáři kruháč rozšíří nebo upraví okolní chodníky. Investici odklepli krajští radní.

Úprava křižovatky v brněnské Slatině má především zlepšit dlouhodobě problematickou dopravní situaci v lokalitě. Připravený projekt zahrnuje například rozšíření kruháče, rekonstrukci chodníků i zastávek MHD nebo přeložky inženýrských sítí. 

Zelenou záměru dali na posledním jednání jihomoravské hejtmanství, které má silnici II/430 ve správě. Na investici pustí z rozpočtu přes 26 milionů korun. Zbylou částky chtějí pokrýt z dotačního programu. „Je to důležitá stavba, kterou chceme zahájit v příštím roce a dokončit v průběhu roku 2025. Přispěje nejen ke zlepšení parametrů komunikace, ale také ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu a plynulosti dopravy v tomto dost zatíženém místě,“ uvedl v tiskovém hlášení náměstek hejtmana pro oblast dopravy Jiří Crha (ODS).

Návrh nyní poputuje do zastupitelstva, které se jím bude zabývat. Pokud zastupitelé návrh odklepnou, nestojí stavebním pracím nic v cestě. Stejně tak i dalším budovatelským plánům, jež má Jihomoravský kraj jakožto správce silnic druhých a třetích tříd v plánu.

Kraj plánuje na východním okraji Brna nový obchvat. Chce ulevit řidičům

Brněnské městské část Slatina svitla po deseti letech naděje na vytoužený obchvat. Jihomoravský kraj odstoupil od původního komplikovaného plánu a začal pracovat na novém návrhu za tři sta milionů korun. Počítá s tím, že řidiči využijí novou...

Kopat se bude i jinde

Zástupci rady kraje se shodli na tom, že peníze pošlou i do jiných silnic. Konkrétně dělníci opraví komunikaci mezi Syrovicemi a Ořechovem nebo brněnské ulice Blanenská nebo komunikace v Žabčicích. Celkem poputuje do krajských rekonstrukce vozovek bezmála 120 milionů korun.

V říjnu by měla být zahájena oprava silnice mezi Syrovicemi a Ořechovem, která přijde na 24,3 milionu. Její dokončení silničáři plánují do konce letošního roku. Stejný termín dokončení předpokládají i v případě oprav silnice III/37918 v Brně (Blanenská), v úseku od Jehnic po křižovatku se silnicí III/37917 (Lelekovice – Vranov), které budou stát 7,9 milionu. Na celkem 14,5 milionu korun pak přijde oprava křižovatky II/416 s komunikací III/42510 – Žabčice. Silničáři na ní hodlají začít pracovat říjnu a předpokládají, že opravenou ji předají ještě letos v listopadu,“ dodal Petr Holeček z tiskového odboru krajského úřadu.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky Brno, Slatina, Kraj, Jihomoravský, SUS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Novotný

Super no ,že se rozšíří nějaký kruháč co vlastně není skoro vytížen ...
Kdyby se radši něco udělalo se zamrzlou olomouckou .. ale to by vlastně něčemu pomohlo to se dělat nemůže ...

Neděle, 3. září 2023, 21:47Odpovědět

Silničáři rozšíří na východě Brna kruháč. Bude více bezpečno, doufají  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.