Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na dálnici D2 u Hustopečí bourala dvě auta a dodávka. Při nehodě zemřeli dva silničáři

, aktualizováno 28. srpna 2023, 22:51

Dva lidské životy a dalších osm zraněných si vyžádala odpolední nehoda na dálnici D2 na Břeclavsku. Za sjezdem na Hustopeče ve směru na Brno se před 17:00 srazila dvě osobní auta a dodávka. Nehoda se stala v místě prací na údržbě dálnice, oba mrtví jsou silničáři, kteří tam pracovali. Dálnice byla ve směru na Brno neprůjezdná zhruba pět hodin.

Při nehodě na dálnici D2 u Hustopečí na Břeclavsku v pondělí odpoledne zemřeli dva lidé, dalších osm utrpělo zranění. „Jeden člověk utrpěl při nehodě zranění neslučitelná se životem a zemřel ještě před naším příjezdem, druhého zraněného v bezvědomí se snažili záchranáři oživit, bohužel pokusy o oživení nebyly úspěšné. Osm středně a lehce zraněných pacientů jsme odvezli do brněnských nemocnic a Nemocnice Břeclav," řekl mluvčí záchranářů Lukáš Dvořáček.

Podle policistů se tragédie stala v místě, kde zrovna dělníci pracují na údržbě komunikace. Obě dvě oběti nehody byly silničáři. Na místo vyjely dvě záchranářské posádky s lékařem, tři bez lékaře i velkokapacitní sanitka. O pomoc požádali záchranáři o kolegy z Vysočiny, kteří na místo poslali vrtulník, ten byl ale v průběhu záchranné akce odvolán.

Jako první byli na místě hasiči. „Dorazily tři jednotky z Hustopečí, Židlochovic a Břeclavi, na místě byla tři havarovaná vozidla. Hasiči začali poskytovat první pomoc do příjezdu záchranářů. Poté provedli protipožární opatření na havarovaných autech," doplnil mluvčí hasičů Filip Venclovský. Objízdná trasa vedla přes Hustopeče a Židlochovice, v hustém provozu se tvořily kolony.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Jihomoravský kraj, nehoda, doprava, dálnice, D2, řidiči, auto, dodávka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dálnici D2 u Hustopečí bourala dvě auta a dodávka. Při nehodě zemřeli dva silničáři  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.