Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Důchodce v Brně nechtěl do tunelu. Auto otočil do protisměru

Nevídaným kouskem překvapil řidiče u brněnského tunelu Dobrovského zmatený senior. Třiasedmdesátiletý muž nerušeně cestoval, na nájezdu si ale uvědomil, že nemíří správným směrem. Svoje auto proto bez rozmyslu otočil a vjel do protisměru. Dva projíždějící řidiči ale situaci zachránili pohotovou reakcí.

Na zásadní chybu málem doplatil řidič v jihomoravské metropoli, který náhle otočil svůj dopravní prostředek na silnici před Dobrovského tunelem. Neopatrné jednání sedmdesátníka, kterým neohrozil jenom sebe, ale i ostatní účastníky provozu, navíc zachytily kamery.

„Muž se se svým vozem během jízdy neplánovaně dostal až na nájezd, kde nepochopitelně zazmatkoval. Asi až v tomto místě totiž zjistil, že jej silnice vede jinam, než původně mířil,“ informoval mluvčí jihomoravských policistů David Chaloupka.

Místo toho, aby podle předpisů tubusem projel a na nejbližším výjezdu se dal správným směrem, zariskoval a nebezpečně auto otočil do protisměru. Měl ale štěstí a dvě osobní vozidla, jež lokalitou zrovna svištěla, se mu úspěšně vyhnula. 

Jako třetí ho poté potkala policie, která šťastlivcovu zběsilou jízdu stopla. „Policisté zastavili dopravu a seniora vrátili zpět do správného směru. Postihu se však nevyhne, přestupek oznámili správnímu orgánu k projednání,“ doplnil.

Chaloupka řidičům zároveň připomněl, co v podobných situacích dělat. Pokud se šofér omylem dostane do protisměru, musí především zachovat chladnou hlavu a co nejrychleji zastavit na kraji vozovky. Ihned poté je nutné rozsvítit výstražná světla, vzít si na sebe reflexní vestu a neprodleně odejít do bezpečí za svodidla. „Odtud potom volejte na tísňovou linku a vyčkejte příjezdu policejní hlídky. Otáčení zpět za plného provozu je totiž zbytečným hazardem,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Brno, doprava, řidič, tunel, policie, hazard, video

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Důchodce v Brně nechtěl do tunelu. Auto otočil do protisměru  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.