Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Brně vypukne nepříjemné omezení. Tomkovým náměstí se pojede jedním pruhem

Doprava v největším moravském městě ještě více zhoustne. Silničáři výrazně omezí provoz na Tomkově náměstí kvůli stavbě velkého městského okruhu. Motoristé projedou úsekem od víkendu pouze jedním pruhem v každém směru. Nepříjemnosti potrvají do konce července.

Na Tomkově náměstí a Rokytově ulici jsou motoristé na problémy zvyklí. Kvůli budování městského okruhu nyní jezdí například dvacítkou po mostním provizoriu nebo mají uzavřené okolní ulice – Valchařská, Cacovická a Dukelská třída. Od víkendu potíže ještě narostou. 

V sobotu zredukujeme provoz na stavbě do režimu 1+1. Omezení se bude týkat úseku od výjezdu z tunelu po ulici Karlovu. Od 30. července zúžený úsek zkrátíme na prostor Tomkova náměstí,“ informovali silničáři z Ředitelství silnic a dálnic, které je hlavním investorem dopravního díla. Do dvou pruhů v každém směru se lidé jezdící dopravními prostředky vrátí až v polovině srpna. Kompletně hotovo mají mít dělníci do konce letošního roku. 

Tomkovo náměstí není jediným místem v Brně, kde se musí šoféři přes léto obrnit trpělivostí. Přes prázdniny pokračuje stavba velkého městského okruhu také v Žabovřeské ulici, přestavba Bauerovy ulice, stavba protipovodňových opatření na Poříčí a oprava mostu v ulici Otakara Ševčíka. Lokalitami proto jezdí motoristé pouze jedním pruhem v každém směru.

Přes prázdniny se pracuje v Hradecké ulice, jež je hlavní výpadovkou na Svitavy. Sníží se počet pruhů, kterými lidé projedou. Stejné omezené platí také ve Sportovní ulici. Další problémy se očekávají i na dalších dopravcích tepnách. Do konce srpna potrvají práce Bohunické, Renneské třídě a Štursově ulici. 

Podílejte se na obsahu Drbny

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD

Štítky Brno, VMO, Tomkovo náměstí, Omezení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně vypukne nepříjemné omezení. Tomkovým náměstí se pojede jedním pruhem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.