Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Strážníci v Blansku mají novou vychytávku. Řidiče hlídá laserový radar

Na neposlušné řidiče si posvítí strážníci v Blansku. Kvůli šoférům vyměnili starý radar za nový laserový měřič rychlosti za téměř půl milionu korun. Při nedodržování pravidel silničního provozu motoristům hrozí vysokými pokutami, v krajních případech dokonce odebráním řidičáku.

Zvýšené opatrnosti by měli dbát řidiči v Blansku. Strážníci městské policie si na ně políčí s novým radarem, protože původní měřič z roku 2006 už nevyhovoval současným požadavkům. Laserový přístroj na řidiče dohlíží jak automaticky, tak i ručně v různých módech. Hříšníky s ním městská policie také fotí nebo natáčí.

Strážníci měří rychlost v různou denní dobu nepravidelně v úsecích, které byly stanoveny v součinnosti s Policií ČR, což vyžaduje zákon o provozu na pozemních komunikacích,“ sdělil ředitel Městské policie Blansko Martin Lepka. Moderní technologie na hlídání šoférů vyšla na 418 tisíc korun.

Motoristé, kteří nedbají pravidel dopravy, vyfasují za překročení rychlosti v obci pokutu až 2,5 tisíce korun. Pokud Blanskem prosviští rychlostí o více než čtyřicet kilometrů za hodinu, než je povoleno, přijdou o řidičák. „Měření strážníci neprovádí v místech bez domovní zástavby, nebo na začátku či konce obce. Vozidlo, které překročí povolenou rychlost, je ihned hlídkou zastaveno a přestupek je projednán s řidičem,“ informoval za blanenské strážníky Stanislav Sotolář.

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky radar, Blansko, městská policie, doprava, strážníci, doprava, řidiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci v Blansku mají novou vychytávku. Řidiče hlídá laserový radar  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.