Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dva zběsilí řidiči aut svištěli Brnem. Na křižovatce smetli motorkáře a ujeli

Závodní dráhu si z ulic v jihomoravské metropoli udělali řidiči dvou aut. Při zběsilé jízdě, kdy se za plného provozu naháněli mezi ostatními vozy, jeden z mužů prudce najel do stojícího motorkáře. Kromě ublížení na zdraví při nebezpečném řízení nabourali čtyři auta a způsobili škodu za minimálně čtvrt milionu korun. U jednoho z provinilých podle policistů vyšel pozitivně test na kokain a marihuanu.

Bezohledné chování předvedli dva řidiči na silnicích v Brně, kteří si při cestě nelámali hlavu s dopravními předpisy. Ve svých vozech značky BMW se nebezpečně proháněli ulicemi, jeli na červenou, kličkovali v protisměru a po cestě také nabourali několik aut.

„Vše odstartovalo na čerpací stanici v brněnských Vinohradech, odkud ve vysoké rychlosti vyrazili do okolních ulic. Následně projeli kolem bývalých židenických kasáren, aby si to namířili na Gajdošovu ulici,“ uvedl mluvčí jihomoravských policistů Petr Vala.

Při čekání na křižovatce s Táborskou ulicí vyjel mladší z řidičů z kolony a zezadu naboural do nic netušícího motocyklisty. Ten po prudkém nárazu vylétl do vzduchu a spadl na zem. „Přivolaní zdravotníci jej následně museli k vyloučení vážnějšího poranění urgentně transportovat do nemocnice,“ dodal.

Ani zraněný motorkář pro hazardéry ale nebyl překážkou a ve své rychlé cestě pokračovali dál. Během chvilky pak prosvištěli ulicemi Otakara Ševčíka, Černovická, Svatopetrská. Cílovou stanicí se jim staly až zaparkované vozy v ulici Za Mostem, do kterých narazili, a jejich riskantní počínaní tak skončilo.

Policisté u obou mladíků provedli dechovou zkoušku na alkohol, která však dopadla negativně. U jednatřicetiletého šoféra tmavého SUV ale test na drogy detekoval přítomnost kokainu a marihuany.

„Následné lékařské vyšetření bezdůvodně odmítl. Případ je brněnskými policisty prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu Těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, kdy ale zároveň není vyloučeno, že se právní kvalifikace může ještě zpřísnit,“ uzavřel.

Jihomoravská policie prosí svědky, kteří byli první červencovou sobotu nebezpečnou jízdou obou mladíků ohroženi, aby se neprodleně ozvali na tísňovou linku 158. Policisté případně uvítají i kamerové záznamy z palubních kamer projíždějících řidičů. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR JMK, Pixabay.com

Štítky Brno, nehoda, doprava, auta, motorkář, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roland von Wagen

Stará pravda říká: Olítané báwo kýbl ho*en za volantem značí.

Sobota, 8. července 2023, 13:55Odpovědět

Dva zběsilí řidiči aut svištěli Brnem. Na křižovatce smetli motorkáře a ujeli  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.