Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Z Brna se bude létat i v zimě. Cestovka pošle letadla až do Thajska

Na brněnském letišti v Tuřanech bude o trochu více živo. Kromě pravidelných linek vyjede na ranvaje letoun Boeing 787 Dreamliner, jenž dopraví lidi, kteří si zaplatí zájezd u cestovky, do Thajska. Novinkou je, že dálkové spoje vyletí i v zimním období.

Zavedení dálkového letového spoje přes zimu je pro tuřanské letiště velký moment. Doposud totiž platilo, že chartové lety odlétaly z moravského aeportu výhradně v létě, kdy lidé vyráží na dovolenou. Nyní cestovky zkouší cestovatele nalákat na nové spojení do jihovýchodní Asie. Kancelář Čedok ve spolupráci s leteckou společností Neos vyšle od poloviny prosince každý týden letadla do Thajska na ostrov Phuket.  

„Chceme ukázat, že regionální letiště se mohou rozvíjet a chceme na trhu neustále zavádět něco nového a představovat trendy. Je tedy na čase, aby pohodlí Dreamlineru poznali zájemci z celé spádové oblasti brněnského letiště. Ať už z Moravy, tak i sousedního Slovenska,“ oznámil Stanislav Zeman, generální ředitel Čedoku.

Let potrvá přibližně 11 hodin. Pasažéry odveze letadlo Boeing 787 Dreamliner, které bude v tyrkysových barvách italského dopravce. Aby si zájemci mohli zájezd dopřát, musí si koupit kompletní balíček cestovky. „Zájezdy do hotelů v oblasti Phuketu, na okolních ostrovech nebo Khao Laku, ale i poznávací okruhy, budou v prodeji již tento týden za first minute ceny začínající od 30 990 korun za osobu,“ sdělila Kateřina Pavlíková, mluvčí Čedoku.

Do světa se létá z Rakouska, láká Čechy vídeňské letiště na nové destinace i aerolinky

Letiště ve Vídni najelo na vylepšený letový řád, který cestujícím přináší bezmála dvě stě destinací. Z Rakouska se letadlem například lidé dostanou do Porta, Tokia či Los Angeles. Mezinárodní aeport, jenž je oblíbený i pro lidi z Jihomoravského...

Čedok nabízí z Brna přes léto celkem dvacet destinací. Na dovolenou létají dovelnkáři na několik řeckých ostrovů, Turecka, na španělskou Mallorcu nebo Bulharska. Nově si mohou naplánovat pobyt a letět přímo z Jihomoravského kraje na Fuerteventuru, Madeiru nebo do Černé Hory. Kromě charterových letů má Brno dvě pravidelné linky, do Londýna a italského Bergama. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Čedok

Štítky Brno, Letiště, Tuřany, Thajsko Čedok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

To bude zase přilétat nakaženejch chlapů s exotickejma pohlavníma nemocema....Ale bude to pro mnohé neopakovatelnej zážitek - možná i potom na kožním...

Středa, 14. června 2023, 11:30Odpovědět

Z Brna se bude létat i v zimě. Cestovka pošle letadla až do Thajska  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.