Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dodávka na D2 v Brně narazila do kamionu. Pět lidí je těžce zraněných

, aktualizováno 29. května 2023, 13:50

Dálnice D2 v Brně byla na třetím kilometru směrem do centra dnes asi čtyři hodiny uzavřená kvůli nehodě dodávky a nákladního vozu. Pět lidí se při ní vážně zranilo, z dodávky je vyprošťovali hasiči. Jezdilo se odklonem. Řekli to mluvčí policie Pavel Šváb a Bohumil Malášek a záchranné služby Michaela Bothová. O zprůjezdnění dálnice informovalo Národní dopravní informační centrum.

Nehoda se stala před 9:00. Šváb uvedl, že dodávka zřejmě nedobrzdila a narazila do nákladního vozu. Malášek doplnil, že v případě zraněných šlo o muže - cizince. Řidičům, kteří uvázli v koloně, policie dopoledne umožnila odjezd, další už se k místu nehody nedostali, dálnice byla stále uzavřená. Policie také místo nehody dokumentovala pomocí dronu.

Podle záchranářů šlo o mimořádnou událost prvního stupně. Na místě měli devět prostředků včetně vrtulníku a velkokapacitního sanitního vozu. Bothová uvedla, že v péči měli záchranáři pět zraněných, všechny těžce, rozvezli je do obou brněnských fakultních nemocnic.

Kolona vozů, která se kvůli nehodě rychle vytvořila, sahala zhruba k Rajhradicím. Sjíždělo se na exitu 11 Blučina, dál se pokračovalo nejčastěji směr Rajhrad a na souběžnou D52. I u sjezdu na Blučinu se utvořila kratší kolona.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS JMK

Štítky ČR, nehoda, zranění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dodávka na D2 v Brně narazila do kamionu. Pět lidí je těžce zraněných  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.