Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Brno ještě více rozkopalo nádraží a zabrnkalo na nervy řidičům i chodcům

Doprava na brněnském hlavním nádraží je zase o něco komplikovanější. Město uzavřelo motoristům průjezd podél nádražní budovy a chodcům znemožnilo přechod u třetího nástupiště, odkud jezdí šaliny. Změny jsou součástí celkové rekonstrukce přednádražního prostoru, s níž začal magistrát začátkem března.

V moravské metropoli se o úpravě nádraží mluví od minulého léta, kdy radní před volbami schválili investici. S pracemi začali dělníci kvůli nedostatku materiálu později, než se čekalo. Na plac se dostavili teprve začátkem března. Akce si vyžádala dopravní komplikace. Nyní stavaři oznámili, že kvůli rekonstrukci vypuknou další omezení, jež od dnešního dne pociťují motoristé i chodci.

„Od úterý se řidičům uzavře i průjezd ve směru na Koliště či k autobusovému nádraží u Grandu. Řidiči tak neprojedou podél hlavní nádražní budovy. Od 2. května se dočasně otevře průjezd u OC Letmo ve směru na Nové sady,“ sdělila Anna Dudková z tiskového střediska brněnského magistrátu.

Chodci nově nemají možnost přecházet po přechodu u třetího nástupiště či k autobusovému nádraží u Grandu. Náhradní trasa vede směrem k Novým sadům. Omezení potrvá do konce června, kdy má skončit i celá investiční akce. Za přestavbu prostoru, který je dlouhodobě terčem kritiky, zaplatí město necelých 12 milionů korun. Po dokončení se očekávají změny, jež mají zvýhodnit chodce na úkor automobilů.

„Po dokončení prací bude část nynější silnice sloužit jako pěší zóna. Jedná se o jízdní pruh u OC Letmo. V novém uspořádání bude možné kolem nádraží projíždět pouze ve směru od Nových sadů. Od viaduktu nebude možné odbočit k nádraží a z Nádražní se řidiči nedostanou do Benešovy. Pro krátkodobé zaparkování vzniknou u nádraží i OC Letmo nová obrátková místa,“ dodala Dudková.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Aneta Šamšulová

Štítky Brno, Nádraží, Investice, Rekonstrukce, Magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Emil Figl

ODS sere na lidi. ODS sere na lidi. ODS sere na lidi. ODS sere na lidi. ODS sere na lidi. ODS sere na lidi. ODS sere na lidi. ODS sere na lidi. ODS sere na lidi. ODS sere na lidi. ODS sere na lidi. ODS sere na lidi. ODS sere na lidi. ODS sere na lidi. ODS sere na lidi. ODS sere na lidi. ODS sere na lidi. ODS sere na lidi.ODS sere na lidi. ODS sere na lidi. ODS sere na lidi.ODS sere na lidi. ODS sere na lidi. ODS sere na lidi. ODS sere na lidi. ODS sere na lidi. ODS sere na lidi.

Čtvrtek, 27. dubna 2023, 17:38Odpovědět

Roman Hofírek

Kdyby pracovali až do večera, mohli by zkrátit dobu omezení a dokončit práce třeba i dřív? Včera odpoledne v 15:50 už nikdo nepracoval. Jinde to jde, jen u nás to nikoho netrápí, aspoň si tam lidi můžou déle hopsat a přeskakovat.

Středa, 26. dubna 2023, 20:40Odpovědět

Marie Glanczová

nikdo z magistrátu tudy nechodí, takže je jim jedno jestli jestli dojde k nějaké tragedii. Těm jsou lidi úplně ukradení

Úterý, 25. dubna 2023, 22:00Odpovědět

Brno ještě více rozkopalo nádraží a zabrnkalo na nervy řidičům i chodcům  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.