Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řidiče z Vyškova čeká dopravní peklo. Silničáři opraví stoletý most a zkomplikují cestu do Brna

Nová šichta přibyla v kalendáři jihomoravským silničářům, kteří ve středu vyjedou do Olomoucké ulice ve Vyškově, aby opravili sto dvacet let starý most. Kvůli stavebním pracím čeká na řidiče úplná uzavírka úseku. Jedná se o další komplikaci pro místní motoristy, kterou musí letos skousnout.

Útrapy vyhlíží od nového týdne šoféři z Vyškova, kterým krajská správa silnic uzavře od středy až do konce května mostní objekt v Olomoucké ulici. Stavba je v havarijním stavu. Na nápravě pracovali stavaři už loni. Nyní ale počítají s novou etapou, jež obnáší kompletní uzavírku místa. „V druhé etapě necháme odbourat nefunkční římsy, které nahradí nové. Namontujeme rovněž záchytný systém a protidotykové zábrany. Provedou se i celkové dokončovací práce tak, aby byl most průjezdný již bez omezení,“ sdělil ředitel Správy a údržby Jihomoravského kraje Roman Hanák.

Podle Hanáka je nutné, aby platila po dobu prací, jež vyjdou na 12 milionů korun, kompletní uzavírka kvůli bezpečnosti i pohybu pracovních strojů. Práce se uskuteční za plánované výluky na trati a za provozu takzvaných pomalých jízd vlaků. Řidiči musí hledat objízdnou trasy. „Navržené jsou znovu tři: po dálnici D1 pro vozidla nad 3,5 tuny, pro osobní auta přes Ivanovice na Hané, pro autobusy přes Dědice a Pustiměř. Přilehlá lávka pro pěší a cyklisty zůstane otevřená,“ uvedl mluvčí vyškovské radnice Michal Kočí.

Do Brna jen pro otrlé

Další komplikace odstartují rovněž tento týden. Od úterý začíná oprava mostů nedaleko motorestu Rohlenka. Kvůli stavebním pracím kompletně uzavřou dělníci silnici II/430, který je hlavní tepnou mezi Brnem a Vyškovem. Veškerou dopravu přesunou silničáři po dobu prací na dálnici D1. Práce se dotknou dvou mostů u Rohlenky, které jsou dlouhodobě v mizerném technickém stavu. 

Podle Hanáka budou silničáři pracovat tak, aby se auta co nejdříve vrátila na trasu. Očekává se, že se tak stane nejpozději koncem října, kdy si stavaři stanovili termín dokončení. Za dílo, které obnáší demolici současných mostů a stavbu nového, zaplatí Jihomoravský kraj téměř 30 milionů korun. 

Silničáři kvůli opravě mostů u Rohlenky uzavřou silnici mezi Brnem a Vyškovem

Dny a hodiny odpočítávají dělníci do začátku oprav mostů nedaleko motorestu Rohlenka. Kvůli stavebním pracím kompletně uzavřou silnici II/430, který je hlavní tepnou mezi Brnem a Vyškovem. Veškerou dopravu přesunou silničáři po dobu prací na...

Špatný povrch dálnice

Pro motoristy z okresního města ale opravou mostů dopravní potíže nekončí. Ředitelství silnic a dálnic letos začne s opravou povrchu dálnice D1 na několika místech mezi Vyškovem a Kroměříží. Práce se týkají například mimoúrovňové křižovatky skládající se ze tří mostů na 230. kilometru. 

Vozovka v místě vykazuje řadu nerovností a trhlin. Opravu bude stavební firma řešit za provozu: jedním pruhem se pojede, na druhém se budou pohybovat dělníci a stavební technika. Samotné práce odstartují v pondělí 3. dubna, skončit mají až 18. června,“ popsal Kočí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Vyškov

Štítky Vyškov, Brno, D1, SÚS JMK, Rekonstrukce, Silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiče z Vyškova čeká dopravní peklo. Silničáři opraví stoletý most a zkomplikují cestu do Brna  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.