Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na brněnském nádraží vypukly zmatky. Město rozkopalo chodníky a uzavřelo silnice

Chaos zavládl na brněnském na hlavním nádraží, kde dělníci začali s přestavbou prostoru na pěší zóny. Stavební práce nejvíce pocítí motoristé, kteří neprojedou Nádražní ulicí na Nové sady. Nepohodlí ale skousávají rovněž pěší, jimž pracovníci rozkopali chodníky.

Brno záměr na kultivaci prostoru před nádražím představilo loni před komunálními volbami. Práce původně plánoval magistrát na podzim, ale kvůli problémům s dodávkou materiálu se vrhli dělníci do díla. Nyní se začali s první etapou úpravu, jež potrvá do poloviny května. 

Řidičům uzavře ulice Nádražní ve směru z Koliště na Nové sady čili jízdní pruh u budovy OC Letmo. Vozidla projedou pouze v opačném směru od Nových sadů směrem na Koliště. Směrem od viaduktu bude přikázaný směr jízdy na Benešovu. V opačném směru bude doprava z Benešovy svedena pod viadukt a na křižovatku Dornychu, Křenové a Koliště,“ sdělila Anna Dudková z tiskového odboru brněnského magistrátu. 

Právě dopravní novinka nadělala řidičům hned při prvním dni stavby velké potíže. Řidiči jezdili z Nádraží ulice k viaduktu přes koleje. Kolem budovy nádraží zase jezdili motoristé doleva i přes zákaz. Lépe se dnes necítili ani pěší, kteří se vyrovnávají s rozkopanými chodníky a bariéry. Lidé například od šaliny směrem na Masarykovu ulici chodí podél kolejí. Omezení jsou i u nádražní budovy, kterou pěší obchází. Po opravách ale má být pro chodce lokalita snesitelnější.

„Po dokončení prací bude část nynější silnice sloužit jako pěší zóna. Jedná se o jízdní pruh u OC Letmo. V novém uspořádání bude možné kolem nádraží projíždět pouze ve směru od Nových sadů. Od viaduktu nebude možné odbočit k nádraží a z Nádražní se řidiči nedostanou do Benešovy. Pro krátkodobé zaparkování vzniknou u nádraží i OC Letmo nová obrátková místa,“ sdělila Dudková.

S rekonstrukcí skončí Brno na konci června. Za přestavbu prostoru, který je dlouhodobě terčem kritiky, zaplatí necelých 12 milionů korun. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Aneta Šamšulová

Štítky Brno, Nádraží, Chodci, Zóna, Přestavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

nic jiného v Brně neumí, rozkopat, vykácet a upravit zpět trvá deset let-prostě hnus

Čtvrtek, 2. března 2023, 08:57Odpovědět

Emil Figl

Včera bitevní pole, dnes zmatky. Ach jo…Rád bych, aby naše město navštívil Pan Prezident Petr Pavel a přinesl trochu toho řádu.

Středa, 1. března 2023, 15:03Odpovědět

Na brněnském nádraží vypukly zmatky. Město rozkopalo chodníky a uzavřelo silnice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.