Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Mladí řidiči riskují rychlou jízdou. Problémy mají na dálnici u Brna

Nepříznivou statistiku mají na kontě mladí řidiči. Tvrdí to Portál nehod, který se dlouhodobě věnuje analýzám dopravních incidentů. Podle odborníků jezdí začínající šoféři často nepřiměřenou rychlostí. Problém mají například s nájezdem z Brna na dálnici D1.

Nájezd na dálnici D1 u Bedřichovic na Brněnsku je podle analýzy nejrizikovějším místem pro mladé řidiče v jihomoravském regionu. Kvůli malé vyježděnosti, riskantnějšímu chování i horšímu stavu vozidel dochází v úseku k nehodám. „Na tomto místě se stalo za poslední dva roky osm nehod mladých řidičů, jejichž průměrný věk byl jednadvacet let,“ řekl Jan Chalas ze společnosti DataFriends, která Portál nehod provozuje.

Nejčastějším důvodem bouraček bylo nepřizpůsobení rychlosti stavu vozovky. Statistika jde ruku v ruce s celonárodní analýzou, podle které mají právě řidiči do čtyřiadvaceti let nejvyšší poměr nehod zaviněných vysokou rychlostí. Ta je příčinou více než třetiny bouraček mladých šoférů. 

Před zatáčkou v rizikovém úseku u Bedřichovic jezdí řidiči po rovném úseku z kopce. Mají proto tendenci zvyšovat rychlost, a když nerespektují ani dopravní značení, přichází problém. „Maximální povolená rychlost před podjezdem mostu je 80 km/h. Je zde výstražná dopravní značka upozorňující na zatáčku vlevo. Nedodržení rychlosti vede k chybnému průjezdu," řekl koordinátor BESIP Pavel Čížek s tím, že řidiči v místě bourali hlavně na podzim.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky portál nehod, doprava, nehoda, statistika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

No jo - mladí a neklidní.........to se dalo v dnešní době čekat......a zase "Jsem Tvé staří, pojd´ke mně blíž" a Ti jezdí v 80 letech do Pohořelic v protisměru, nereagují na policisty- tak na koho už je tady vůbec spoleh???

Pátek, 17. února 2023, 20:16Odpovědět

Mladí řidiči riskují rychlou jízdou. Problémy mají na dálnici u Brna  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.