Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lidé v Brně loni rekordně zapomínali. V šalině nechávali autosedačky a disco koule

Cestující v jihomoravské metropoli loni překročili rekord v zapomětlivosti. V šalinách a autobusech nechali téměř 800 věcí, nejčastěji přitom ztráceli peněženky nebo občanské průkazy. Mezi nálezy se ale vyskytla také disco koule nebo tiskárna.

Rekordní počet nalezených předmětů zaznamenal v loňském roce Dopravní podnik města Brna (DPMB). V uplynulých šesti letech se hranice ztracených věcí pohybovala mezi třemi až necelými sedmi stovkami. Minulý rok se ale počet vyšplhal na skoro osm set.

Do počtu nálezů byly nejbohatší měsíce květen a červen, kdy se k dopravcům dostalo 178 nejrůznějších předmětů. „Nejčastěji to jsou peněženky, tašky či občanské průkazy. Našla se ale i dětská autosedačka, velkoformátový obraz, tiskárna nebo disco koule,“ sdělila mluvčí DPMB Barbora Doležalová.

Většina se nevrátí 

Řada ztrát se ale do oficiálních statistik ani nedostane a k majiteli se vrátí dřív, než je řidiči dovezou na výpravnu. „Pokud si lidé hned uvědomí, že ve voze něco zapomněli, často nám zavolají. Ve většině případů jsme schopni s pomocí řidiče a pracovníků dispečinku danou věc dohledat a předat ji vlastníkovi,“ uvedl generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Z celkového počtu ale původní domov najde pouze necelá pětina předmětů. Každou objevenou věc přitom podnik ukládá na příslušnou výpravnu nebo do informační kanceláře. Do 24 hodin ji lidé také vidí v seznamu na webu dopravce. Pravidelně ve středu jsou poté nikým nevyzvednuté věci přesunuty na Odbor vnitřních věcí Magistrátu města Brna.

Ohodnoť článek

Foto Kateřina Benáčková

Štítky Brno, DPMB, doprava, statistika, šalina, cestující

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé v Brně loni rekordně zapomínali. V šalině nechávali autosedačky a disco koule  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.