Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

V Brně vyroste nová smyčka pro šaliny, dopravnímu podniku ušetří čas i peníze

Obyvatelé jihomoravské metropole se v novém roce dočkají zahájení stavby smyčky pro šaliny v Pisárkách. Dlouho připravovaný projekt ušetří podle vedení brněnského dopravního podniku čas i peníze. Prostor pro otáčení získají tramvaje do dvou let.

Vratná tramvajová smyčka vznikne v oblasti zastávky Lipová. „Vozy na trase od Bystrce se doposud při příjezdu do vozovny v Pisárkách jezdí otáčet až do smyčky na Mendlově náměstí. Po vybudování vratné smyčky snížíme počet najetých prázdných kilometrů a tím snížíme náklady na energie i čas řidičů,“ popsal dopravní ředitel Dopravního podniku města Brna (DPMB) Jan Seitl.

Dopravní smyčka by měla být dokončena v létě 2024, už letos v březnu vypukl na tramvajové trati v Pisárkách ruch. Dělníci tehdy v lokalitě kvůli stavbě káceli stromy a keře. Součástí projektu, který za příští rok vyjde přibližně na 320 miliónů korun, je i vybudování nového kolejového rozvětvení ve vozovně a úprava zpevněných ploch pro odstavování tramvají.

Stavba smyčky a mostní konstrukce, na které bude položena, proběhne převážně za plného provozu tramvajových linek. Na větší omezení se cestující musí připravit jen během jejího napojování na současnou trať,“ uvedla mluvčí DPMB Hana Tomaštíková

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DPMB

Štítky smyčka, Pisárky, tramvaj, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně vyroste nová smyčka pro šaliny, dopravnímu podniku ušetří čas i peníze  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.