Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

JIžní Moravu zasáhl sníh, policisté hlásí nehody

V Jihomoravském kraji dnes navečer komplikuje dopravu sníh. Policie eviduje několik drobných nehod, které mohou souviset s počasím, řekl mluvčí policie Pavel Šváb. U Moravské Nové Vsi na Znojemsku podle něj zůstal stát kamion na silnici I/38, kde to komplikuje provoz. Nesjízdná je z obou stran i silnice I/43 u obce Krhov na Blanensku.

V Brně vyjelo do ulic všech 21 posypových vozů městské firmy Brněnské komunikace, uvedl provozní ředitel firmy Jan Klištinec. Dopravci už nahlásili několik zpoždění spojů hromadné dopravy.

U Moravské Nové Vsi zůstal stát v kopci kamion, což podle Švába způsobuje komplikace v dopravě. „Máme také hlášených několik drobných nehod," řekl Šváb. „U obce Krhov je na silnici I/43 kopec nesjízdný také z obou stran," dodal Šváb.

Dopravci kvůli počasí nahlásili zpoždění na linkách hromadné dopravy. Týká se to jak autobusových, tak vlakových spojů. Jde například o železniční spojení z Brna do Tišnova nebo autobusy u Výrovic na Znojemsku.

Podle Klištince vyjelo do terénu v Brně všech 21 posypových vozů. „Zejména na mostech a ve výše položených městských částech statutárního města Brna mohou v tuto chvíli vozovky namrzat, proto upozorňujeme řidiče na nutnost opatrné jízdy a zejména nutnost přizpůsobení rychlosti stávajícím zimním podmínkám," řekl Klištinec.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto BKOM

Štítky ČR, počasí, doprava, sníh, Jihomoravský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

JIžní Moravu zasáhl sníh, policisté hlásí nehody  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.