Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Brněnské letiště hlásí díky letním dovolenkářům rekordní sezonu

Brněnské letiště se po období covidu znovu rozlétalo. V letošní sezoně z tuřanských přistávacích a odletových ploch cestovalo více než 400 tisíc lidí. Téměř polovinu odbavených cestujících tvoří letní dovolenkáři, díky nimž má po delší době provozovatel aeportu důvod k radosti.

Letiště v Tuřanech odbavilo od začátku roku bezmála 420 tisíc cestujících. Zhruba 201 tisíc lidí vyrazilo do světa z moravské metropole o letních prázdninách. Díky tomu jsou čísla pasažérů vyšší než před obdobím pandemie covidu v roce 2019.

Statistika srovnání dovolenkových letů ukázala, že jsme díky důvěře našich cestujících už v prvním měsíci letních prázdnin překročili rekordní číslo z úspěšného předcovidového roku 2019, a to o více než 1 200 pasažérů, letošní srpen pak byl dokonce lepší o 3 100 cestujících. Je vidět, že po dvou, virem tlumených letech, mají lidé obrovskou chuť cestovat,“ sdělil k výsledkům Radek Lang, vedoucí přepravního úseku tuřanské letiště.  

Nejvíce lidí cestovalo z Brna do tradičních dovolenkových destinací, jako jsou Španělsko, Řecko, Bulharsko, Turecko nebo Egypt. Zájem ze strany cestovatelů zůstává i o jedinou pravidelnou linky do Londýna. Podle mluvčí brněnského letiště Lucie Mareš Heřmanské je pravděpodobné, že na konci října, kdy na přistávacích a odletových plochách v Tuřanech končí sezona, přesáhne počet odbavených cestujících 440 tisíc. 

Kromě letadel s pasažéry zaznamenává ranvej brněnského letiště i čilý provoz v cargo sektoru, v rámci kterého mají společnosti FedEx a DHL každá denní spojení Brna se svými centrálními překladišti v Paříži a Lipsku. Kromě přepravy cestujících a nákladu ale letiště odbavuje také lety business aviation či privátní a výcvikové lety,“ dodala Heřmanská.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Letiště Brno

Štítky Brno, Letiště, Provoz, Ekonomika, Letiště Brno-Tuřany, DHL, FedEx, Španělsko, Turecko, Řecko, Bulharsko, Egypt, Paříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské letiště hlásí díky letním dovolenkářům rekordní sezonu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.