Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Brno pozoruje, jak dělníci usazují nosníky nového mostu. Bude součástí městského okruhu

Atraktivní podívaná se naskytla lidem v Brně, kteří sledují, jak roste nový úsek velkého městského okruhu u Tomkova náměstí. Dělníci aktuálně usazují pomocí největšího jeřábu v Česku nosníky nového mostu přes řeku Svitavu, kterým řidiči poprvé projedou příští rok na jaře.

Silničáři pracují na výstavbě dopravního díla od minulého léta. Při pracích budují například mostní estakádu překlenující nebo nový most přes řeku Svitavy. Starý objekt v Provazníkově ulici stavaři před letními prázdninami zdemolovali a vrhli se do příprav nové konstrukce, která po dokončení nahradí současné mostní provizorium. 

„Při stavebních prací se ukázalo, že je neúnosné podloží, kvůli čemuž jsme změnili technologii výstavby. Místo přibetonování opěr a pilířů bylo nutné vybudovat nové opěry. Pilíře se navíc musely prodloužit. Nový most je podobné konstrukce jako původní. Je z tyčovitých prefabrikátů se spraženou deskou,“ řekl stavbyvedoucí Vladimír Vařeka, podle nějž je celá stavba městského okruhu v úseku Rokytova/Tomkovo náměstí hotová zhruba ze čtyřiceti procent. 

Brnu roste před očima městský okruh. Most překlenuje maloměřické nádraží

U brněnského Tomkova náměstí je v posledních měsících mimořádně živo. Dělníci v úseku budují další část Velkého městského okruhu, na jehož rozšíření pracují od léta minulého roku. Nyní postupně betonují nosnou mostní konstrukci, která nyní...

Nový mostní objekt poslouží motoristům od dubna příštího roku. Kvůli stavbě se potýkají řidič s omezením. Jezdí po provizorní konstrukci. Po dokončení současných stavebních prací se stavaři podle Vařeky pustí do demolice levé části mostu a obdobným způsobem postaví další konstrukci. Další omezení je možné očekávat v dalších týdnech. Stavebníci postupně dokončují mostní estakádu, jež aktuálně překlenuje kolejiště nádraží v Maloměřicích. Pilíře postaví zanedlouho i přes frekventovanou silnici. 

V Brně bourají kvůli stavbě městského okruhu silniční most

V plném proudu jsou práce na výstavbě Velkého městského okruhu v Brně, který aktuálně roste v úseku Tomkovo náměstí a Rokytova, kde aktuálně dělníci rozebírají starý silniční most přes řeku Svitavu. Demolice mostního objektu v Provazníkově ulici...

Omezení nebudou dlouhodobá. Stavba pokračuje podle harmonogramu,“ sdělil Vařeka k dopravnímu dílu, které Ředitelství silnic a dálnic dokončí do dvou let. Letos se počítá se zprovoznění lávky pro pěší, která rovněž vede přes řeku Svitavu a na místě stojí od podzimu minulého roku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Daniela Pařízková

Štítky Brno, VMO, Tomkovo náměstí, ŘSD, Svitava, Česko, Silnice I/42, Ředitelství silnic a dálnic, Rokytov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno pozoruje, jak dělníci usazují nosníky nového mostu. Bude součástí městského okruhu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.