Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Brnu roste před očima městský okruh. Most překlenuje maloměřické nádraží

U brněnského Tomkova náměstí je v posledních měsících mimořádně živo. Dělníci v úseku budují další část Velkého městského okruhu, na jehož rozšíření pracují od léta minulého roku. Nyní postupně betonují nosnou mostní konstrukci, která nyní překlenuje kolejiště maloměřického nádraží. Silničáři navíc chystají nové omezení.

Stavaři pracují na vzniku dopravního díla v části Tomkovo náměstí/Rokytova od června uplynulého roku, kdy si převzali staveniště. Nyní dělníky zaměstnával bourání starého mostu přes řeku Svitavu a budování mostní estakády. Výstavbu pozorují řidiči projíždějící ulicí Provazníkovou prakticky v přímém přenosu. Naposledy sledovali, jak stavebníci betonují konstrukci, která už je z části hotový. „Betonáží třináctého pole estakáda definitivně překlene kolejiště seřaďovacího nádraží v Maloměřicích,“ pochlubili se silničáři na Twitteru. 

Nové omezení

Po dobu stavebních prací se motoristé vyrovnávají s dopravními omezeními, které platí například na mostním provizorium. Lokalitou se jezdí oběma pruhy v každém směru a po náhradní konstrukci se pojede až do dubna příštího roku, kdy státní příspěvkovka plánuje zprovoznit rampu Nová Dukelská, pravou stranu mostu přes Svitavu a rampy Karlova. Při jízdě po provizorním mostu musí řidiči dát nohu z plynu, povolená je jízda v rychlosti 20 kilometrů za hodinu. Na opatření dohlíží radar. Další komplikace navíc vypuknu tento týden. 

Auta Provazníkovou pojedou v termínu 3. – 9. září v každém směru pouze v jednom jízdním pruhu. Od 10. září do ukončení provozu po mostním provizoriu budou v každém směru dva jízdní pruhy. Důvodem je připojení nové rampy na mostní provizorium,“ sdělila Anna Dudková z tiskového odboru brněnského magistrátu. 

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD

Štítky Brno, VMO, ŘSD, Stavba, Tomkovo, Náměstí, Tomkovo náměstí, Silnice I/42, Svitava, Twitter, Maloměřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brnu roste před očima městský okruh. Most překlenuje maloměřické nádraží  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.