Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Cyklisté v Brně se radují. Podjezdu u čtyřproudovky se dočkají na konci léta

Dlouho plánovaný podjezd u čtyřproudové silnice u Hladíkovy ulice v Brně, který uleví zejména všem kolařům, dostává finální podobu. Projekt se kvůli komplikacím s dokumentací a nesouhlasu státní správy se stavěním v zimě protáhl o několik měsíců. Nyní už dělníci dokončují poslední práce. Nové cesty se tak lidé dočkají s koncem léta.

Otázka jak vyřešit situaci v místě křížení cyklostezky podél řeky Svitavy a frekventované silnice v Hladíkově ulici ležela vedení brněnské radnice na stole téměř dvacet let. Stavět se nakonec začalo loni na podzim, aby se vše stihlo do letošního jara.

Hned v listopadu se ale práce zastavily kvůli dokumentaci na přeložku plynovodu. Dotčený orgán státní správy také nesouhlasil s tím, aby se stavělo v zimním období. Dělníci se proto na místo vrátili až v březnu, a termín dokončení projektu se přesunul na konec letních prázdnin.

„Až bude hotovo, zkusíme zajistit předčasné užívání stavby tak, aby lidé mohli podjezd využívat ještě před kolaudací,“ okomentovala pro Drbnu mluvčí brněnského magistrátu Anna Dudková.

Původně měl problematickou situaci u silnice v městské části Brno-Černovice vyřešit přechod. To ale znamenalo snížení kapacity komunikace první třídy, což by úřady nepovolily. V roce 2013 se tedy začalo mluvit o variantě podjezdu a minulý rok město vybralo firmu, která si stavbu za více než 15 milionů vzala na starosti.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Brno-Černovice/Facebook

Štítky Brno, stavba, podjezd, doprava, cyklisté, Svitava, silnice, Svitavy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

František Měch

... no konečně !

Pondělí, 15. srpna 2022, 19:41Odpovědět

Cyklisté v Brně se radují. Podjezdu u čtyřproudovky se dočkají na konci léta  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.